mazur1990 Opublikowano 12 Września Udostępnij Opublikowano 12 Września Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem, że mam wyciek przy turbo (przy śrubce dostarczającej olej do turbo). Jak i również na rurze, która prowadzi do intercoolera osiada się olej i skapuje delikatnie przy przednim prawym kole. Mechanik wymienił nakrętki na rurce dostarczającej olej do turbo, ponieważ bo był delikatny luz oraz podkładkę uszczelniająca rurę intercoolera. Zauważyłem, że jeszcze robi się mokro od oleju przy kole. Czy jeszcze szukać jakieś nieszczelności? Czy może brać się za sprawdzenie turbiny? Przebieg ok 380tys. turbo nigdy nie naprawiane. Problemu z mocą nie ma, trybu awaryjnego również nie ma, błędów brak, dpf wypala się normalne co ok 500-700km. Turbo było sprawdzane przy przebiegu ok 350tys. jak był DPF prany to żadnych luzów nie było oraz wycieków wszystko było suche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver3833 Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Hej odmę lub separator oleju sprawdzałeś już lub wymieniałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur1990 Opublikowano 15 Września Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września Witaj, odmy oraz separatora oleju nie sprawdzałem i nie wymieniałem. W wolnej chwili zerknę i dam znać co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi