Marceellii93 Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Witam mam problem z adblue. Co jakiś czas wyświetla mi błąd że za niskie ciśnienie czynnika oraz odlicza że za 1000km nie będzie można uruchomić silnika. Wydaje mi się że z tego ,,kółeczka,, na pompie adblue cieknie . Co to jest i czy miał ktoś podobny przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver3833 Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Obawiam się że to może być pompa adblue sprawdz komputerem błedy jeżeli nic nie pokaże są testery ciśnienia adblue żeby potwierdzić na pewno że to pompa 🫣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceellii93 Opublikowano 14 Września Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września Tylko że z tego kółeczka z zieloną kreska wycieka adblue. To powinno tak być czy to może być od tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver3833 Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Sa wycieki ? ja tego nie widzę ciężko mi pisać bo szczerzę po zdjęciu nie widzę żeby się tam coś lało 😁 więc cięzko pisac o wyciekach. Sprawdz ciśnienię pompy lecz jak masz wycieki najpierw je zrób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceellii93 Opublikowano 14 Września Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września Właśnie są wycieki do zdjęcia było to po wycierane ale ogólnie jak dotknąć to kółeczko to cieknie płyn. Ogólnie to jest jakiś korek czy co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver3833 Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września (edytowane) Ogólnie to jest integralna część pompy skoro cieknię tak jak pisałem, pompa do wymiany.Jak by to był korek to można było by go jakoś odkręcić tzn był by na klucz srubokręt itp. mowimy o tym kółeczku z zieloną kreską 🤣 Edytowane 14 Września przez Silver3833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petroholic Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września (edytowane) Niestety od wielu juz lat pompy/moduly SCR sa tak zbudowane, ze nie idzie ich bezinwazyjnie rozebrac i naprawic Kiedys mozna bylo wymienic wadliwe elementy i banglalo. Teraz wszystko poklejone i zalane plastikiem... Takie czasy niestety. Nawet juz glupich lozysk w pralce nie wymienisz bo beben klejony EDIT Dlatego niestety co i mnie dotyka i boli juz nie ma mlodych prawdziwych mechanikow samochodowych. Sa tylko wymieniacze czesci Edytowane 14 Września przez Petroholic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi