Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakiej firmy sondę lambda wybrać do Audi S4 B6 4.2?

madik_1
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Langista,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam padła mi sąda lambda, strona kierowcy miedzy kolektorem a katalizatorem, jakis czas temu jest to zamiennik FAE (byla wcześniej zmieniana nie przezemnie) i teraz jaką wybrać bosch czy pierburg dodam że auto jest w gazie a różnica pare złotówek pomiedzy jedną a drugą mi nie robi ma chodzic. W sklepie powiedziano mi że na boscha byly reklamację a na pierburga nie z czego bochsa sond jest sporo a pierburga tylko 3 u nich na cały kraj i lepiej się pierburg sprzedawał. Znajomy polecił mi żebym wziol boscha bo podobno byly jako ori ladowane ale pierburg tez nie będzie zły. Pytam bo sam nie wiem która wybrać żeby to chodziło jakis czas a nie kilka miesiecy zarowno na pb jak i na gazie. Dodam że wtyk ma 6pin s4 b6 4.2  🙂

• Rozwiązanie

Tylko Bosch, są zestawy gotowe na allegro pod nazwą "zestaw naprawczy sondy lambda"

Zostaje tylko znaleźć odpowiedni numer. Do ASN są chyba takie same jak do S4 ale porównaj sobie najlepiej.

Sonda lambda BOSCH 0 281 004 148

BOSCH SONDA LAMBDA AUDI SEAT SKODA VW 0258010032

W dniu 29.09.2024 o 10:36, Langista napisał(a):

Tylko Bosch, są zestawy gotowe na allegro pod nazwą "zestaw naprawczy sondy lambda"

Zostaje tylko znaleźć odpowiedni numer. Do ASN są chyba takie same jak do S4 ale porównaj sobie najlepiej.

Sonda lambda BOSCH 0 281 004 148

BOSCH SONDA LAMBDA AUDI SEAT SKODA VW 0258010032

Właśnie pare osób tez mowilo mi, ze mam boscha wziac, w s4 numer orginalu to 06A906262BE i pod tym numerem występują boscha sondy jako zamiennik orginału czy tam ori. Z tego numeru w katalogu w sklepie zamowilem boscha i pierburga, ale skuszę się chyba na boscha. W ASN nie wiem czy są takie same, ale coś na internecie mi się przewinęło.

W dniu 28.09.2024 o 16:07, przem8 napisał(a):

Nie wiem jak w 4.2 ale zazwyczaj sondy i przepływki szły z boscha.

W 4.2 z tego co wiem szedl też bosch jak cala reszta.

Kupiłem boscha spelnia funkcje myślę że pochodzi zamykam temat