Jump to content
IGNORED

Czy warto kupić B8 2014r 136km 300tys przebiegu

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałem zaczerpnąć opinii i informacji na temat b8-ki z silnikiem 2.0 136km o kodzie CSUb rok 2014 przebieg prawie 300tys. AdBlue usunięte. Byłem oglądać, ogólnie auto zadbane, robiło w większości trasy. Czy bać się takiego przebiegu w tym aucie, wytrzyma ten silnik jeszcze, czy to już będzie skarbonka? 

Posted (edited)

A jakies faktury za naprawy?

Jeśli nie było nic grubszego robione to szykuj się na dpf, dwumas, rozrząd z paskiem pompy oleju, ic wodny, egr z chłodniczą spalin.

Najtańsze z tego wszystkiego do roboty to rozrząd. Potem ic - koszt części od 2200zl. Sam dwumas ponad 5000zl. 

Nie wiem jakie dystanse pokonujesz i czy ten skomplikowany diesel ma sens. Ja swoje niedawno kupiłem, czekam az minie pół roku i sprzedaje. Wracam do benzyny.

Edited by przem8
Posted
2 godziny temu, przem8 napisał(a):

A jakies faktury za naprawy?

Jeśli nie było nic grubszego robione to szykuj się na dpf, dwumas, rozrząd z paskiem pompy oleju, ic wodny, egr z chłodniczą spalin.

Najtańsze z tego wszystkiego do roboty to rozrząd. Potem ic - koszt części od 2200zl. Sam dwumas ponad 5000zl. 

Nie wiem jakie dystanse pokonujesz i czy ten skomplikowany diesel ma sens. Ja swoje niedawno kupiłem, czekam az minie pół roku i sprzedaje. Wracam do benzyny.

Czego będziesz szukał? Zakładam że nie B8 w TFSI 

Posted

Teraz raczej jakąś popierdólke typu leon 3 albo golf 7 z 1.4 tsi 150 KM z okolic 2017r. Silnik prosty, praktycznie bez wad na zwykłym pasku. Całkiem żwawy i oszczędny. 

Ewentualnie coś starszego pod lpg ale z tym to ciężko.

Posted
34 minuty temu, krzysiek_f napisał(a):

Zakładam że nie B8 w TFSI

dlaczego nie? w poliftach są to poprawione już silniki.