dan4tech Opublikowano Sobota o 20:13 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:13 Odebrałem auto od mechanika które miało robiony dolot i coś przy przegubie więc nic związanego z tą usterką, tylko stało tam u niego z 3 tygodnie, odbieram i działa normalnie nagle pisk w głośnikach którego nie idzie wyłączyć nawet jak auto się wyłączy i włączy cały czasz jednostajny. Po może kilu minutach MMI się resetuje (samo i wszystko wraca do normy). Miał ktoś może taki przypadekm? Odczyt błędów w załączeniu, może kolega Muskel będzie miał chwilę na to zerknąć bo obawiam się gdzieś dalej jechać, a tu akurat długi weekend. Log-GD RESET MMI-WAUZZZF54HA016810-126688km.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Sobota o 20:45 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:45 Skasuj błędy i sprawdź czy powrócą. Dodatkowo wyciągnij na 1-2 min bezpiecznik jednostki 5F. Wygląda, jakby się coś zawiesiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Sobota o 21:14 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:14 Kasowałem, i za jakiś czas wracają. - błedy od drzwi to pewnie usterka do naprawy, kiedyś już jeden z nich sie pojawiał - błedy od map są do usunięcia tylko nie mogę znaleźć tego w wątku z mapami bo jak instalowałem poprzednie to już kiedyś to usunąłem ale teraz ślepy jestem - bezpiecznik od 5F - Panie pomóż znaleźć bo googlam, istrukcję przeglądam do A4 B9 ( ja mam A5 F5) , czy to będzie po lewej przy kokpicie jak się drzwi otwiera i tam 14 system infotaimant? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Sobota o 21:27 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:27 (edytowane) Aktualizując problem mam od wczoraj jak odebrałem auto od mechanika a dzisiaj zainstalowałem jeszcze nowe mapy. Edytowane Sobota o 21:28 przez dan4tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Sobota o 21:31 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:31 Masz w instrukcji obsługi opisane. Lewa strona kokpitu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Sobota o 21:47 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:47 Tylko który jest od 5F, wyciągać wszystko że słowem infoteiment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 03:52 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 03:52 Tak, numer 14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano Niedziela o 07:00 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:00 bezpiecznik nic raczej nie da ale mozesz sprobowac. doraźnie jak chcesz gdzies jechac mozesz pewnie wylaczyc ten pisk resetując ręcznie mmi w razie jak sie pojawi awaria 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 07:42 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:42 Kolega napisał, że resetowanie nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 08:59 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 08:59 11 godzin temu, dan4tech napisał(a): Aktualizując problem mam od wczoraj jak odebrałem auto od mechanika a dzisiaj zainstalowałem jeszcze nowe mapy. Zainstalowałeś tylko mapy czy robiłeś patch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano Niedziela o 09:08 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 09:08 (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Kolega napisał, że resetowanie nic nie daje. napisal ze wylaczenie i wlaczenie auta nic nie daje a nie na to nic wspolnego z resetem mmi, ono pozostaje wlaczone jeszcze jakis czas nawet po zgaszeniu i zamknieciu pojazdu jak auto stało 3 tygodnie to nie moglo sie stac raczej nic procz rozladowania akumulatora. moze wystarczy pojezdzic troche zeby sie podładował i napiecie ustabilizowało bo brakuje prądu i mmi łapie jakieś zwiechy? a moze aku juz do wymiany. to tylko zgaduje Edytowane Niedziela o 09:10 przez wuPiotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 09:28 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 09:28 Napisał, że MMI się resetuje. To jest to samo co przeprowadzenie resetu 3 przyciskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Niedziela o 10:40 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:40 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Zainstalowałeś tylko mapy czy robiłeś patch? Tylko mapy, bo patch instalowałem rok pół roku temu jak instalowałem mapy 370, teraz zainstalowałem 390. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Niedziela o 10:41 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:41 (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Napisał, że MMI się resetuje. To jest to samo co przeprowadzenie resetu 3 przyciskami. Tak, piszczy i jest zablokowane dopóki się nie zresetuje po kilku minutach samo wtedy znowu kilka godzin działa dobrze. Zobaczymy po resecie bezpiecznikiem czy to coś dało, aku też naładowany. Nowy skan po skasowaniu błędów, ponownej instalacji map ( ale probem się pojawiał przed ich instalacją) i usunięciu błędu wersji map w adaptacjach Log-GD BŁĘDY PO SKASOWANIU PONOWNEJ INSTALACJI MAP I USUNIECIU BEDU WERSJI MA--WAUZZZF54HA016810-126688km.txt Edytowane Niedziela o 10:50 przez dan4tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 10:50 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:50 Jak to nie pomoże, to można by spróbować podciągnąć wersję 5F do wyższej MHI2Q_ER_AUG22_P5092, bo widzę, że aktualnie masz MHI2Q_ER_AUG22_P36338. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano Niedziela o 11:43 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:43 Masz dwie opcje mógł posypać się soft co raczej mało prawdopodobne, uszkodzone hw bo np palili auto na kabelki , a do tego się nie przyznają. Sprawdż czy graja wszystkie gośniki ,możesz mieć zwarcie i jak znika pisk mib wycina jeden głośnik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Niedziela o 12:12 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 12:12 Wygląda że jest już 5152, tylko link do pobrania nie działa... Jak będzie kiedyś działał to będę mógł od razu instalować tą wersję czy jeszcze jakieś po drodze? MHI2Q_ER_AUG22_P5152 - Audi MMI Navigation plus firmware MIB-HELPER.COM Check VAG Infotainment System details Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 12:16 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 12:16 P5152 nie wystèpuje jako update. Jest tylko na fabrycznie nowych jednostkach zainstalowany. Najwyższa możliwa wersja jako update do Twojej jednostki to P5092. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 13:17 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:17 (edytowane) Jakim programem i na jakim systemie operacyjnym rozpakowałeś mapki? Edytowane Niedziela o 13:17 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano Niedziela o 13:25 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:25 Windows 10, 7zip ale to pojawiło się zanim wgrałem najnowsze mapki. Jestem w trasie przejechałem 60km i znowu ten pisk, może zrobić wyzerowanie instalacji sterowników lub zrobić tego pacza na p5092. Mam kompa i vcds przy sobie tylko mógłbyś mnie naprowadzić odrobinę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi