Kodzak33 Posted November 10 Posted November 10 Posiadając matrix w c7 mam wrażenie, że nie doświetlają zakrętów podczas jazdy. Na postoju z ruchem kierownicy jest doświetlenie jak i np przed skrzyowaniem. Czy matrix posiadają owe doświetlanie zakrętów? Czy bit 0 muszę dokodować?
Robero321 Posted November 10 Posted November 10 Doświetlanie masz tylko przy manewrach przy małej prędkości przy szybszej jedzie nie zauważyłem tego u siebie w C7
Solution Muskel1 Posted November 10 Solution Posted November 10 W C7 nie ma przy lampach Matrix doświetlania zakrętów. Jest tzw. statyczne doświetlanie, które zostaje aktywowane przy niskich prędkościach, w czasie skręcania na skrzyżowaniu lub podczas dojazdu do skrzyżowania. Aktywuje się wtedy w lampie segment do statycznego doświetlania. Typowych dla wcześniejszych modeli świateł skrętnych, które poruszały soczewki i strumień światła zależnie od skrętu kierownicy, w tym aucie nie ma. Nie ma także osobnych lamp przeciwmgielnych.
Kodzak33 Posted November 10 Author Posted November 10 53 minuty temu, Muskel1 napisał(a): W C7 nie ma przy lampach Matrix doświetlania zakrętów. Jest tzw. statyczne doświetlanie, które zostaje aktywowane przy niskich prędkościach, w czasie skręcania na skrzyżowaniu lub podczas dojazdu do skrzyżowania. Aktywuje się wtedy w lampie segment do statycznego doświetlania. Typowych dla wcześniejszych modeli świateł skrętnych, które poruszały soczewki i strumień światła zależnie od skrętu kierownicy, w tym aucie nie ma. Nie ma także osobnych lamp przeciwmgielnych. Zgadza się to co piszesz, czyli żadne kodowanie nie uaktywni "doświetlania" przy większych prędkościach?
Kodzak33 Posted November 10 Author Posted November 10 (edited) W kodowaniach podobno bit 0 daje taką opcję, ale przy małej prędkości Edited November 10 by Kodzak33
Kodzak33 Posted November 10 Author Posted November 10 1 godzinę temu, Robero321 napisał(a): Doświetlanie masz tylko przy manewrach przy małej prędkości przy szybszej jedzie nie zauważyłem tego u siebie w C7 Być może w adaptacjach można zmienić próg prędkości, ale trzeba wiedzieć gdzie 😁
Recommended Posts