Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zaryglowane drzwi w Audi A4 B6

AdrianoA4B6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich . Auto A4 B6 sedan 2003. Drzwi kierowcy lewy przód. Siedział zamek oryginalny o numerze 4B1837015G. Z tego co wiem to z końcówką G to oryginalny zamek vag a z końcówką B to zamiennik. Oryginalny wywalał błędy i cykał przez co mnie denerwował . Wymieniłem go na zamiennik z końcówką B czyli 4B1837015B. Były problemy, zamykał drzwi ale potrafił popuszczać , na zasadzie drzwi domknięte ale nie całkiem zamknięte. Pootwierałem tak przez parę dni po czym którymś razem kłapnąłem mocniej i drzwi się zamknęły na amen. Teraz wogóle się nie otwierają, odpięcie Akumulatora nic nie dało. Kupiłem znowu oryginalny tylko jak otworzyć drzwi ? Tam też są bezpieczniki z boku

Proszę o pomoc  

Zostaje Ci niestety cięcie boczka, dewastacja drzwi i dobranie się do mechanizmu. Przerąbana sprawa, przerabiałem temat :D

Edytowane przez Alduric

Na upartego odkręcisz fotel i dasz radę wytargać boczek drzwi na tyle, aby go nie zniszczyć a podciągnąć do góry i zdjąć. Oczywiście śruby pod listwą ozdobną trzeba odkręcić i przy tym ta listwa może się zniszczyć, bo nie widzę bezpiecznego sposobu na jej demontaż przy zamkniętych drzwiach.

Od strony kierowcy nie da rady, jest śruba na dole drzwi, nie ma do niej dostępu jak drzwi są zamknięte. Reszta drzwi jej nie ma.

10 minut temu, Alduric napisał(a):

Od strony kierowcy nie da rady, jest śruba na dole drzwi, nie ma do niej dostępu jak drzwi są zamknięte. Reszta drzwi jej nie ma.

Rozwalę ja i jakoś podważę boczek. A potem nie wiem będę improwizować 

Żeby się dostać jakkolwiek do zamka to czeka cie zdjecie całego boczka i cięcie blachy drzwi, nie udało mi się inaczej odryglować moich.

22 minuty temu, Alduric napisał(a):

Żeby się dostać jakkolwiek do zamka to czeka cie zdjecie całego boczka i cięcie blachy drzwi, nie udało mi się inaczej odryglować moich.

Ja pierdziele ciężko będzie widzę . A od wewnątrz drzwi , na zasadzie coś tak llm podważyć wcisnąć itp przy zamku ?