Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Kompresor nie chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przyczyn może być mnóstwo...podepnij pod kompa i sprawdź błędy...Econ chroni też twój kompresor...czyli np. jak nie masz czynnika to Econ się świeci i nie da wyłączyć po to żeby nie schrzanić kompresora...sprawdź błędy najpierw.. :cool1:[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2009, 23:52_________________________________________________ja kupiłem moja A4 i to samo Econ non stop...i co...? jak podpiąłem pod kompa pokazywał że panel klimatronika jest spieprzony...kupiłem nowy i jak podjechałem do nastepnego mechceca to chłopaki mi pokazali wycieki przy osuszaczu i przewód był walnięty też...wymieniłem i wszystko gra..

leon - dzieki za podpowiedź. Obawialem się, ze czeka mnie duża naprawa. W poniedziałek pojadę do ASO wykasowac błędy i zobaczę co dalej. Taki miodzio samochodzik - oryginalny sprawdzony w ASO przebieg (175 tyś. był na przeglądzie w Essen).

Leon podpowiedz mi w takim razie w jakim watku szukać jeżeli chodzi o wyświetlacz komputera na desce rozdzielczej, tam gdzi są zegary

Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:

wymieniłem swoj nieszczesny kopresor nabilem czynnikiem i klima smiga jak marzenie!!!

jedna rzecz mnie zastanawia to typ kompresora i zasada dzialania tego zaworu wydajnosciowego, jak krecilem kolem pasowym nowego kompresora na sucho to obracal sie w srodku, czyli wychodzi na to ze obraca sie caly czas podczas pracy silnika, czy tak ma byc???

Opublikowano

Kompresor obraca się cały czas z silnikiem i tak ma być. Działaniem kompresora i regulacją wydatku zajmuje się właśnie ten zawór.

Opublikowano

piotrcar dzięki za info :notworthy: (zobacz czy filterek w tej metalowej rurce nie jest zapchany) miałem tak zapchany że szok!!! a w niedługim czasie opisze jak samemu zregenerować kompresor klimatyzacji przy niedużych zniszczeniach! :kox:

Opublikowano

jezeli moge cos dodac,mialem podobny przypadek z mala roznica.przy zalanczaniu klimy obroty spadaly,klima byla szczelna co sprawdzilem,czynnika tez bylo w normie. problemem okazal sie elektromagnes i lozysko. koszt 550zl o ile dobrze pamietam razem z robocizna. i jak reka odiol klima smiga az milo :good:

Opublikowano

Kolego, w B5 jest inna sprężarka. W B6 nie ma sprężarki z elektromagnesem.

Opublikowano

opisze jak samemu zregenerować kompresor

Czekam z niecierpliwością. :)

Opublikowano

Kolego, w B5 jest inna sprężarka. W B6 nie ma sprężarki z elektromagnesem.

a to przepraszam, nie jestem az tak zorientowany w sytuacji :notworthy:

Opublikowano

A ja jestem nowy. Sprowadziłem wczoraj Audi z Niemiec. Klima po drodze nie działała. Nabili w warsztacie, była pusta. Sprawdzili cisnieni - szczelna. Ale coż z tego jeżeli nie pracue i świeci się cały czas przycisk Econ. Nie da sie wyłaczyć i sprężarka sie nie włącza... Kupiłem sobie autoko i juz mina.... :wallbash: :wallbash:

Ciag dalszy... Jak wyżej. Klima nabita. Szczelna. Na teście wyskoczył bład czujnika ciśnienia, był padniety. Musialem wymienić. Robocizna plus czujnik = 200 zł,-. Myślalem, że klima już bedzie pracować a tu nic, nic!!!! Wydzedł jeszczejakiś błąd w instalacji elektrycznej. Panel ma sprawny. Tylko zamiast chłodzenia mam ogrzewanie i kompresor sie nie włancza!!!!! :kwasny: :kwasny:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!! :hi:

temacik widze ma juz troche czasu, a ja potrzebuje tylko kilka namiarow z wytlumaczeniem lokalizacji tego malego filterka od klimatyzacji w A4 B6 (AWX)?? kolega tam pytal gdzie sie znajduje i pokazal nawet na fotce ten filterek ale brak informacji gdzie on sie w aucie. jestem nowym posiadaczem A4 i jeszcze nie wiem dokladnie gdzie co sie znajduje :disgust:

dodam jeszcze, ze mam ten sam problem.klima nie dziala.byla nieszczelna.zostalo naprawione.sprawdzone i nabite.komputer tez byl podlaczony i jest ok.mysle by zaczac od tego filterka choc tak sobie mysle czy on moglby miec az taki wplyw,zeby nie dzialala klima??i wogole jak jest z tym kompresorem jak go najprosciej sprawdzic czy wogole pracuje i gdzie jest jego miejsce :disgust: