Rnkk Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Temat poruszany pewnie setki razy ale nigdzie nie doszukałem się konkretnej informacji. Bluetooth z funkcją kontroli z kierownicy oraz przycisków funkcyjnych panelu sterowania. a4b8 2011 mmi 3G Basic BNav eu k0070 2 d1 Audi multimedia nie znalazłem złącza ami w schowku i podłokietniku aktualnie posiadam moduł bluetooth z aliexpress który wpina się z tyłu radia. moduł działa ale nie ma możliwości sterowania z przycisków ani nie wyświetla tytułu piosenki na ekranie. posiadam przycisk TEL na konsoli który początkowo wyświetlał komunikat „Telephone is not installed”, aktualnie po zabawie w zielonym menu wyświetla inny problem który nie jestem aktualnie w stanie przytoczyć 1:1. Podczas montażu ww modułu zauważyłem że radio jest firmy harman autimotive które na sobie ma logo bluetooth ( o ile ma to znaczenie). czekam na wskazówki z góry dzięki
Tomnik Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Wbudowany bluetooth w jednostkę MMI 3G Basic służy tylko i wyłącznie do przeprowadzania rozmów telefonicznych, nie do odtwarzania muzyki. 10 godzin temu, Rnkk napisał(a): aktualnie po zabawie w zielonym menu wyświetla inny problem "Zielone menu" nie jest do zabawy ! Nie masz wiedzy, nie zmieniaj w nim żadnej pozycji ! Po wszelkich zmianach na tzw. pałę, powrót do stanu poprzedniego (bez dokumentacji np. zdjęciowej dokonywanych zmian) jest zależne tylko i wyłącznie od naszej pamięci, która jak widzimy na załączonym "obrazku", jest zawodna. Zmiany przeprowadzamy np. VCDS-em, gdzie przed procesem, wykonujemy auto-scan i go zapisujemy. https://a4-klub.pl/topic/501458-bluetooth-w-mmi-3g-basic-a4-b8/#comment-5792414 11 godzin temu, Rnkk napisał(a): moduł działa ale nie ma możliwości sterowania z przycisków ani nie wyświetla tytułu piosenki na ekranie. Przy tym dopiętym module B. należy zapomnieć o tych udogodnieniach.
Rnkk Opublikowano 9 Grudnia Autor Opublikowano 9 Grudnia (edytowane) Wbudowany bluetooth w jednostkę MMI 3G Basic służy tylko i wyłącznie do przeprowadzania rozmów telefonicznych, nie do odtwarzania muzyki. Nie mam opcji podłączenia telefonu nawet do rozmów tak jakby w ogóle nie było bluetooth w moim samochodzie. Jak wygląda oryginalny moduł i gdzie się znajduje żebym mógł sprawdzić czy poprzedni właściciel sobie go nie zachował? Edytowane 9 Grudnia przez Rnkk
Muskel1 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia (edytowane) 5 godzin temu, Rnkk napisał(a): Jak wygląda oryginalny moduł i gdzie się znajduje żebym mógł sprawdzić czy poprzedni właściciel sobie go nie zachował? Nie ma osobnego modułu. Zintegrowany jest on w jednostce MMI. Z resztą kolega @Tomnik napisał Ci to już w pierwszym zdaniu Edytowane 9 Grudnia przez Muskel1
Rnkk Opublikowano 14 Grudnia Autor Opublikowano 14 Grudnia W dniu 9.12.2024 o 14:57, Muskel1 napisał(a): Nie ma osobnego modułu. Zintegrowany jest on w jednostce MMI. Z resztą kolega @Tomnik napisał Ci to już w pierwszym zdaniu Świetnie że mi to przytoczyłeś i okrasiłeś pięknymi emotkami lecz nic to nie pomogło, zbędny komentarz. A skoro czytasz dokładnie to czytaj wszystko. W dniu 9.12.2024 o 09:25, Rnkk napisał(a): Nie mam opcji podłączenia telefonu nawet do rozmów tak jakby w ogóle nie było bluetooth w moim samochodzie.
Yarokot Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia Moduł jest wbudowany w MMI, wystarczy poprawnie zakodować żeby korzystać z zestawu głośnomówiącego.
Rekomendowane odpowiedzi