Szyszak92 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia Hej. Teść miał zderzenie z tramwajem swoim A4 B7 z 2009 roku. Pod spodem zdjęcie. Teść ufa ludziom, postanowil go naprawić i oddał auto znajomemu blacharzowi, płacąc zadatek 12 tysięcy. Po naprawie blacharz wycenił całość prac na 17 tysięcy złotych. Kwota jeszcze nie została uregulowana. Chce się zorientować czy to realne koszty, bo dostaliśmy jedynie rozpiskę na kartce, bez żadnych dowodów zakupu. Jakie mogą być realne koszty naprawy/wymiany drzwi, wyciągnięcia progu, wstawienia lewej cwiartki i okna oraz koszt części? Naprawa odbywała się w małym, prywatnym zakładzie 40km od Warszawy. Będę wdzięczny za pomoc w wycenie.
MC7 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia (edytowane) Według mnie naprawa nieopłacalna, Czy to mało czy dużo zależy od jakości wykonanej usługi. Ja bym sprzedał to co zostało z auta dołożył te 17 tysi przeznaczone na naprawę i kupił drugi samochód. Edytowane 5 Grudnia przez MC7
Hugo Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 5 minut temu, MC7 napisał(a): Ja bym sprzedał to co zostało z auta dołożył te 17 tysi przeznaczone na naprawę i kupił drugi samochód. Kolega pytał o koszt takiej naprawy 😳 Twój plan byłby idealny, gdyby nie poszło 12k zadatku 🙃
MC7 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 20 minut temu, Hugo napisał(a): Kolega pytał o koszt takiej naprawy 😳 Twój plan byłby idealny, gdyby nie poszło 12k zadatku 🙃 Ok, masz racje. Uważam że to za dużo bo do naprawy użyto używanych części bo nowych do tego rocznika już nie ma.
Langista Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia To nie za dużo, taka naprawa to koszta ok. 20 tysięcy, więc te 17 to dobra cena.
pelonek1 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 12 godzin temu, Langista napisał(a): więc te 17 to dobra cena. Bardzo dobra, patrząc na to że jak audi bieda bez Q i może z silnikiem 1,6 to praktycznie cena zbliżona do wartości pojazdu 🤣
Langista Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Wartość pojazdu a wartość usługi to dwie różne sprawy
Rekomendowane odpowiedzi