mulltiker Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam. Mam problem z Audi a4 B7 1.8t. Zacznę od początku moja historie. Pewnego razu podczas jazdy zapaliła się kontrolka EPC + KONTROLA TRAKCJI. Po zgaszeniu silnika i ponownym zapaleniu znikało na jakiś czas aż znów się zapalały. Auto traciło moc i wolniej się rozpędzało. Po 3 tygodniach takiej jazdy do tych dwóch kontrolek doszła trzecia kontrolka AWARIA WTRYSKOW. Po jakimś czasie przejechałem 2km, zgasilem auto i już później nie mogłem odpalić. Na drugi dzień odpaliło jak nigdy nic(zdarzyło mi się tak dwa razy). Wymienilem pompe paliwa, ale to nie pomoglo.(jak przy zaplonie pompe bylo slychac to auto odpalalo, a czasami jak by napiecie nie dochodzilo i nie dalo sie auta odpalić)Pojechałem do mechanika i na komputerze wyskoczyło błąd przepustnicy. Wymienił przepustnice, nic to nie dało, zalozyl spowrotem moja stara to jest jeszcze gorzej! Nie dość że kontrolki wszystkie trzy świecą od razu po odpaleniu auta, to maksymalna prędkość auta to 30-40km/h. Miał ktoś podobnie? Znalazłem z polecenia mechanika od audi a4b7 1.8t i za kilka dni jade mu auto zostawić. Jaka to może być przyczyną? Po stronie elektrycznej? Może jakiś przekaznik?
Rekomendowane odpowiedzi