Pimpek70 Opublikowano Czwartek o 14:44 Opublikowano Czwartek o 14:44 Cześć, od kilku tygodni mam problem z S4, nie mogę przełączyć skrzyni biegów na pozycję parkowania (P), samochód sam przełącza się na pozycję (N) . Miałem kilka razy ten problem ale troche podjechałem/cofnąłem i Parking zaskoczył, od dwóch dni praktycznie pozycja P jest nie do wrzucenia.. Jak zgaszę auto na neutralu to nie da się go zapalić, kombinowałem pare razy już z rozblokowaniem ręcznym skrzyni, miał ktoś podobny problem z tiptronicu? Z tego co widziałem w polifcie b9 nie ma praktycznie niczego na zewnątrz skrzyni prócz linki od ręcznego rozblokowania skrzyni. Mam pare błędów z vcds S4 b9.5 2020r, 3.0tfsi tiptronic zf8hp oznaczenie TMB
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 15:05 Opublikowano Czwartek o 15:05 Wrzucamy zawsze pełny auto-scan, a nie zdjęcia czy kody błędów.
Silver3833 Opublikowano wczoraj o 21:33 Opublikowano wczoraj o 21:33 (edytowane) Jeżeli to skrzynia ZF podejrzewam że tam jest coś takiego jak pozycioner położenia dźwigni zmiany biegów bo jak ma problem z ustaleniem w jakiej pozycji jest skrzynia np. na neutral nie odpalisz samochodu bo musi byc na P. BMW tą sama skrzynie miałem i miałem taki problem zablokowała się na 2 biegu 😜 Tylko moje bmw to było e38 z 1998 roku i też miało skrzynię ZF8HP a teraz Audi A4 B9 😅 Edytowane wczoraj o 21:39 przez Silver3833
Petroholic Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu ZF8HP ma pozycjoner niestety jest gleboko w skrzyni i do wymiany trzeba ja wyjac i mocno rozbebeszyc. Ta sama skrzynia wystepuje w BMW i to znany problem
Silver3833 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, Petroholic napisał(a): ZF8HP ma pozycjoner niestety jest gleboko w skrzyni i do wymiany trzeba ja wyjac i mocno rozbebeszyc. Ta sama skrzynia wystepuje w BMW i to znany problem No skrzyni mi nie sciagali tam jest taki elektroniczny pozycioner przy skrzyni mówie tu o swoim przypadku e38 1998 skrzynia ZF8HP chłopaki z Mysłowic ASB Palka zrobili mi to za 500 zl lecz to było 10 lat temu 🤣 dodam że podmienili mi na częśc uzywaną. Lecz wszystko idzie z postępem i duchem zarobkowym więc mozna sie spodziewac że teraz to co kiedyś było na zewnatrz jest w skrzyni 😜 Edytowane 14 godzin temu przez Silver3833
Rekomendowane odpowiedzi