SushiSakana Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Witam, dzisiaj zmieniałem żarniki d3s w a5 i z ciekawości odpaliłem długie światła na zapłonie. Przy zgaszonym silniku było wyraźnie słychać dźwięk *KLIK*. Domyślam się że to przesłona bo to bixenon. To powinno być słychać mocno czy po prostu coś zepsułem podczas demontażu lamp? I skoro to bixenon to co robi w tych lampach żarówka wsadzona w poprzek, na focie zaznaczona na czerwono.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 9 godzin temu Rozwiązanie Opublikowano 9 godzin temu Jest to żarówka H7 do doświetlania statycznego, gdyż są to lampy skrętne.
SushiSakana Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jest to żarówka H7 do doświetlania statycznego, gdyż są to lampy skrętne. Dziękuję za odpowiedź. Na postoju przy skręceniu kół owa żarówka także powinna się zapalić?
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Żarówka zaświeca się w czasie skrętu kierownicą (skrzyżowanie rub rondo) przy niskich prędkościach, lub po aktywowaniu kierunkowskazu. Warunkiem jest przełączenie wyłącznika świateł w pozycję "Auto" gdyż tyko wtedy działa doświetlanie statyczne, z resztą tak samo jak skręt/ruch soczewek przy skręcie kierownicy, też tylko w pozycji "Auto". Klikanie, o które wyżej pytałeś to przesłony.
Rekomendowane odpowiedzi