Geha Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Witajcie, To mój pierwszy tak na prawdę post (po za powitalnym ). I już dotyczy mało przyjemnego tematu. Na parkingu sąsiadka wjechała mi w drzwi kierowcy (załączam zdjęcie). I tu mam do Was pytanie: Gdzie się udać, który salon zrobi to najlepiej? Czy być może jest to bez znaczenia, bo robi się to wg konkretnej procedury serwisowej i tyle. Dziękuję za pomoc! Dobrego dnia Wam życzę Edytowane 12 godzin temu przez Geha
Monti Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Nie wygląda to mega tragicznie. Pomyśl o firmie, która wyciąga wgniecenia po gradobiciu może powiedzą, że uda się bez lakierowania? Czasami warto spróbować tym bardziej jak sąsiadka fajna? 😈 Edit: Chociaż widać, ze delikatnie się szczeliny zmniejszyły albo zwiększyły? Coś innego dostało oprócz drzwi? Edytowane 9 godzin temu przez Monti
przem8 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Przecież widać odpryski lakieru i zarysowania więc się nadaje do malowania.
Monti Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 3 minuty temu, przem8 napisał(a): Przecież widać odpryski lakieru i zarysowania więc się nadaje do malowania. Ciężko stwierdzić czy odprysk, może brudne? Takie rysy to spokojnie mogą zejść przy korekcie.
Geha Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Tak, są odpryski, jak pisze @przem8 i ze względu na leasing auto musi być zrobione w ASO i tu właśnie pytanie do kogo jechać? Dodatkowo przy szybszej jeździe czuć, że jakieś elementy drzwi się ze sobą stykają bo słychać delikatne wibracje.
przem8 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Naprawa ma być zrobiona zgodnie ze sztuką, nieważne jakie ASO. Przed podpisaniem protokołu odbioru po naprawie oglądasz dokładnie auto, najlepiej na dworze przy świetle dziennym i nie w deszczu, bo wtedy widać najbardziej różnice w odcieniu. Jak coś nie gra to nie odbierasz i tyle, niech poprawiają Znam takich co przez rok jeździli na poprawki, bo po kilku dniach od malowania wychodziły hologramy i nie było to od niewłaściwego mycia samochodu. Edytowane 8 godzin temu przez przem8
Geha Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Dzięki @przem8 za informacje. Wiadomo zawsze po drugiej stronie jest człowiek i raz zrobi lepiej raz gorzej. Mam taka opcje aby zabrać mojego znajomego, który zajmuje się detailing-iem na oględziny przy odbiorze, zawsze to merytoryczne wsparcie
Monti Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, Geha napisał(a): Tak, są odpryski, jak pisze @przem8 i ze względu na leasing auto musi być zrobione w ASO i tu właśnie pytanie do kogo jechać? Dodatkowo przy szybszej jeździe czuć, że jakieś elementy drzwi się ze sobą stykają bo słychać delikatne wibracje. No to zmienia postać rzeczy!! Tak jak pisał Przem, dokładnie oglądać auto przy obiorze.
Rekomendowane odpowiedzi