mazur1990 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Witam wszystkich, Czy wasze Audice A4 B8 Avant mają problemy z korozją na klapie bagażnika? Dzisiaj przy trzecim świetle stop znalazłem parcha o wielkości ok 2cm/1cm. Samochód oczywiście bez napraw lakierniczych ale nie garażowany od kilku lat. Myślałem, że te audice miały dobrze zakonserwowane nadwozie i nie powinny pojawiać się takie niespodzianki jak korozja. Najlepiej odrazu brać się za naprawę tego parcha czy czekać i obserwować co się będzie dziać? Edytowane 11 godzin temu przez mazur1990
qbi Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu B8 nie jest dobrze zakonserwowane, też mam taki purchel. Radziłbym naprawić i od razu sprawdzić resztę auta głównie progi i błotniki czy nie ma korozji.
adriano-a18 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Jako osoba pracująca w refinishu mogę śmiało stwierdzić że jest to niejako wada fabryczna. Praktycznie każdy egzemplarz prędzej czy później kwitnie w tym miejscu. Jest to miejsce łączenia się górnej części klapy z dolną do czoła, później miejsce to wypełniane jest metodą lutospawania, dlatego nie widzimy jakoby klapa dzieliła się na dwie części. W generacji b7 jest dokładnie tak samo, co powoduje ten sam efekt. Edytowane 7 godzin temu przez adriano-a18
Rekomendowane odpowiedzi