killtronic Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Czołem forumowicze. Na wstępie. Od jakiegoś roku zaczeło mi się sypać bardzo dużo rzeczy w moim a4 1.8t bfb, silnik seria, nic nie podnoszone. Teraz, drugi raz w przeciągu pół roku walnęło coś w głowicy. Wcześniej regeneracja, bo była tylko ukruszona na jednym z cylindrów, teraz wedle tego co mówił mechanik, zapadły się gniazda wydechowe. Regeneracja z tego co rozmawiałem - cytując "1000 to mało". Poszukuję w okolicy innej głowicy. Mam narazie 2 strzały, jedna ADR, druga AWT. Nie ma nigdzie BFB niestety. Może ma ktoś doświadczenie w korzystaniu z innego rodzaju głowicy? Która z tych będzie lepiej pasować, albo mniej przeróbek nas czeka? Dzięki z góry za odpowiedzi!
pelonek1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 28 minut temu, killtronic napisał(a): Mam narazie 2 strzały, jedna ADR, druga AWT. I jedna i druga będzie ok, musisz tylko SAI wyłączyć w sofcie i trochę rzeczy usunąć z pod maski. 28 minut temu, killtronic napisał(a): Nie ma nigdzie BFB niestety. Wcale nie upieraj się w tej głowicy bo to głowica euro 4 i one często pękały. Podsumowując, szukaj głowicy euro 3 20V i nie musi to być z turbo bo z wolnossącego też podejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi