kacper___ Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Witam, czy ktoś miał kiedyś taki błąd? Samochód Audi A4 B9 allroad 3.0 TDI CRTC. Męczę się z tym problemem już pół roku chyba, błąd wcześniej był kasowalny i powracał po około 500-1000 km, auto przechodziło w tryb serwisowy i odcinało turbinę, po skasowaniu błędu znowu na 500-1000 km spokój, mechanik wymienił mi zaworek N18 i niestety nic nie pomogło, w tej chwili mechanik zdemontował cały zawór EGR, chłodniczkę i moduł, wszystko wygląda ok, nie ma praktycznie w ogóle osadu, zawór ciśnieniowo zamyka się i otwiera do końca, także mechanik nie ma pojęcia gdzie leży przyczyna, a nie chce wymieniać z dobrego na dobre. Ktoś ma jakąś radę? Innych błędów nie ma, a ten powraca cały czas taki sam. 31982 - zawór układu recyrkulacji spalin (N18) P0403 00 (104) - usterka sporadyczny - potwierdzony - testowany od skasowania kodów błędów.
kacper___ Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Nie miał żadnych innych błędów, teraz za to nazbierał ich na pewno pełno, bo wszystko jest porozpinane. Raz pojawił mi się jeszcze błąd 31983 Edytowane 3 godziny temu przez kacper___
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie pytałem czy ma jakieś błędy. Prosiłem o pełny auto-scan.
kacper___ Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu W tej chwili auto stoi u mechanika, jak będę u niego to zrobię, rozumiem, że chodzi o auto scan VCDS`em wszystkich sterowników?
Muskel1 Opublikowano 52 minuty temu Opublikowano 52 minuty temu Godzinę temu, kacper___ napisał(a): rozumiem, że chodzi o auto scan VCDS`em wszystkich sterowników Tak.
Rekomendowane odpowiedzi