Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem po wymianie paska rozrządu i łańcuszka w Audi A4 B7 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim otóż mam małe pytanko bo oddawałem do mechanika samochód na wymianę komplet paska rozrządu + komplet łańcuszka z tyłu. Tylko ze ciągle wywala mi check engine i dziś z rana jak odpaliłem samochód strasznie dziwny dźwięk wydobywa się podsyłam wam filmik i powiedzcie mi co to może być bo ewidentnie mechanik coś źle zrobił w swojej robocie i ciągle teraz się zasłania i tylko mówi że napinacz musi się "ułożyć" ale zrobiłem 300km samochód nawet jak check wywala to jeździ normalnie tylko dziś jak odpaliłem samochód to trochę mnie to zaniepokoiło... Z góry dziękuję wszystkim za pomoc! 

Opublikowano (edytowane)

Jaki błąd? Ile synchronizacja wynosi?

Edytowane przez krzychuG
Opublikowano (edytowane)

😅

Edytowane przez luezli
Opublikowano

I wywalało check raz po 30km drugi raz po 60km i trzeci raz po 90km no i dziś rano odpalam samochód i taki dźwięk był jak na filmiku

Opublikowano
Godzinę temu, krzychuG napisał(a):

Jaki błąd? Ile synchronizacja wynosi?

Właśnie powiem Ci nawet nie dał mi zdjęcia zrobić ani zobaczyć dokładnie ten błąd wiem że było coś tam z synchronizacja walków balansujacych i on mi tłumaczył że nie czyta dolnych albo górnych wartości, ale jaki kod dokładnie tego błędu jest to nie wiem 😅

Opublikowano

To oddaj na reklamacje i niech poprawia jak spartolil robotę.

Opublikowano

Zawiozłem mu dziś tylko ze samochód jak się rozgrzał to dźwięk znikł, on tłumaczy się ciągle że napinacz musi się rozchodzić i cały czas jak mu pisałem że błąd wyskakuje to kazał mi tylko akumulator odłączyć na pół godziny i podłączyć to za każdym razem błąd wyskakiwał po 30-60-90km ale wczoraj i przedwczoraj z rana jak odpalałem to takiego dźwięku nie było