Ervinnnn94 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego Witam wszystkich, jestem świeżym posiadaczem Audi A4b8 1.8 tfsi CJEB z 2013 roku i od paru dni borykam się z komunikatem niskie ciśnienie oleju, komunikat pojawia się raz na jakiś czas ale nie jest to błąd stały i po podłączeniu pod komputer błędów brak, ostatnio został zrobiony rozrząd sprawdzona Pompa oleju i jest OK i wymiana oleju aktualnie motul 5w30 filtr oleju MANN, przed rozrządem komunikat ciśnienia oleju tez występował, silnik chodzi prawidłowo co może być nie tak czy ktoś z was tutaj miał podobną sytuacje?
janusz75 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego jeśli była sprawdzana pompa oleju, to ciśnienie oleju także zostało zmierzone... ile wynosi?..
Ervinnnn94 Opublikowano Piątek o 20:44 Autor Opublikowano Piątek o 20:44 0.6 bara przy 70stopniach oleju
Ervinnnn94 Opublikowano Piątek o 20:48 Autor Opublikowano Piątek o 20:48 Dziś udało znaleźć czas na ponowne mierzenie i 0.6 bara było przy temp oleju 70 stopni
Ervinnnn94 Opublikowano Piątek o 21:05 Autor Opublikowano Piątek o 21:05 Jakie powinno być prawidłowe ciśnienie oleju na biegu jałowym? 1.8 tfsi cjeb 2013r
janusz75 Opublikowano Piątek o 22:41 Opublikowano Piątek o 22:41 z tego co pamiętam to na biegu jałowym powinno być min. 1,2 bara... oczywiście przy temperaturze oleju co najmniej 90 stopni... 0,6 to zdecydowanie za mało...
Ervinnnn94 Opublikowano Sobota o 12:37 Autor Opublikowano Sobota o 12:37 Jeszcze zauważyłem że ciśnienie jest cały czas takie samo po zwiększeniu obrotów ciśnienie rośnie do 1,5bara, na zimnym silniku 3 bary ciśnienia, miał ktoś taki problem? zawory ciśnienia oleju zmienione, teraz pompa na stół i rozbieranie, dodatkowo kontrola ewentualnie wymiana panewek korbowodowych
janusz75 Opublikowano Sobota o 17:12 Opublikowano Sobota o 17:12 poprzednio wprowadziłem Cię w błąd, za co przepraszam... w załaczniku masz dane dotyczące pomiaru jak i wartości ciśnienia oleju dla silnika CJEB
Rekomendowane odpowiedzi