fang Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) IMG_3502.mp4 Cześć. W piątek wróciło auto po wymianie rozrządu. Do tej pory wszystko sprawnie chodziło, ale wczoraj zajechałem na parking i zgasiłem auto bo podczas jazdy wyrzuciło mi check engine na desce. Zgasiłem i próbuje odpalić a auto kręci i kręci i nie wstaje. Podobne objawy miałem przedwczoraj jak też próbowałem auto odpalić pod sklepem i kręciło kręciło bez mocy ale odpaliło. Czy to może być akumulator a może rozrusznik? Akumulator ciągle się ładował podczas jazdy więc po zgaszeniu i ponownym odpaleniu powinien normalnie odpalić. Rozrusznik od czasu kiedy mam auto czyli od 20r nie był wymieniany, a wcześniej zapewne także nie. Mechanik nastraszył mnie że mogła dwumasa się wysypać i zablokować silnik, nie ukrywam że jest już trochę zużyta, ale chciałem dociągnąć kilka dni aby ją wymienić. Wrzucam filmik jeszcze poniżej do wglądu. Edytowane 3 godziny temu przez fang
OLIVER Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) włóż 5 bieg i sprawdź przepychając go czy kręci się wał w silniku czy nie . Jeśli tak to według mnie padł aku . Teraz aku tak padają na raz , nie pomoże ładowanie nie odpala i tyle Miałem taki przypadek z aku .. Albo rozrusznik Edytowane 1 godzinę temu przez OLIVER 1
fang Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu To myślisz że Aku mógłby wariować i raz odpalać raz nie? Nie jest tak, że jak padnie to już nie odpali. Dodam, że w sumie miałem transmiter do gniazda zapalniczki wpięty i ciężej odpalał z włączonym niż jak go wyjąłem więc tu też się nasuwa rozwiązanie w stronę aku. Sprawdzę jakie podaje napięcie i przeskanuje kompem ten błąd. Z aku też wywali check engine na desce jak padł?
Rekomendowane odpowiedzi