Mkos Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Cześć wszystkim, Mam problem z moim Audi A4 B8 2009r. 1.8 TFSI (przebieg to niecałe 160k) i liczę na Waszą pomoc. Sprawa wygląda następująco: Auto stało dwa dni bez ruchu. Kiedy dzisiaj rano pojechałem do pracy, po ok. 20 minutach jazdy (gdy silnik się już rozgrzał) poczułem w kabinie, na postoju zapach przypominający palony plastik. Na tyle niepokojący, że po dotarciu na miejsce otworzyłem maskę – zauważyłem delikatny dym (nie gęsty, ale wyraźny) unoszący się w okolicach lewego tyłu silnika. Dodam, że tydzień temu musiałem dolewać ok. 1 litra płynu chłodniczego, ponieważ poziom nieco spadł. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Konkretnie chodzi o: 1. Zapach plastiku po rozgrzaniu silnika – skąd może pochodzić? 2. Dym pod maską– czy to może być związane z wyciekiem płynu chłodniczego na gorące elementy? 3. Ubytek płynu chłodniczego– czy w Audi A4 są znane miejsca przecieków (np. chłodnica, pompa wody, termostat)? Silnik nie przegrzewa się, temperatura jest stabilna. Czy lepiej od razu odwiedzić mechanika, czy samodzielnie poszukać źródła? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi! Jeśli macie zdjęcia lub filmy związane z podobnym problemem – chętnie zobaczę. Pozdrawiam, Maciej IMG_2770.mov
Dev Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu musisz sam szukac, niezrobimy tutaj tego na zasadzie teleporady
Lovely Man Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Niestety większość oczekuje teleporady i zdalnej naprawy Chyba myślą że auta naprawia się przez internet
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Na filmiku nie widać dokładnie, ale czy to jest mokra plama na katalizatorze?
Rekomendowane odpowiedzi