CzarnYU_owca Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Cześć formułowicze! Moja A4 B8 (poliftowa) dobija powoli do 290 000 km, nadchodzi też czas zmiany np. paska rozrządu, i postanowiłem, że zanim straci dużo więcej na wartości i też powydaję trochę na naprawy, chciałbym ją sprzedać. Celuję w A4 B9. Korzystając trochę z Waszej wiedzy chciałbym rozwiać swoje rozterki, czy brać bardziej doposażonego przedlifta (co mi się oczywiście bardziej podoba), czy mniej doposażonego, ale polifta. Głównym elementem wyposażenia, jaki sobie wymarzyłem, jest aktywny tempomat. Tutaj moje pytanie - czy ktoś może byłby w stanie określić czy, i jeśli tak, to jak znaczne są różnice między ACC w przedlifcie i polifcie? Dość szczegółowe pytanie, ale jeśli ta różnica jest spora to jestem w stanie poświęcić dużo wyposażenia i wziąć polifta. Drugie pytanie to pytanie o klimatyzację. Widziałem na tym forum, że zdecydowanie polecana jest 3-strefowa. W moim B8 mam klimę 1-strefową i absolutnie niczego mi w niej nie brakuje. Czy są jakies znaczne różnice (poza oczywistymi - brak możliwości regulowania temperatury dla każdej strefy, pewnie brak nawiewów z tyłu) lub różnice, o których warto by było wiedzieć między jedną strefą, a trzema? Trzecie, i ostatnie pytanie, to pytanie o oświetlenie. Bardzo podoba mi się to białe oświetlenie wnętrza (łącznie z cupholderami itd.) i światełka pod klamkami drzwi oświetlające drogę do samochodu. Na YT widziałem filmik, na którym facet mówi, że jest to w "A4 base model", ale chyba miał samochód na Amerykę i chciałbym się upewnić, że to nie tyczy się Europy i takie oświetlenie to w Europie opcja. Podejrzewam, że część moich wątpliwości mogłaby być rozwiana poprzez przeczytanie po prostu jakiejś listy wyposażenia z opisami, ale niestety nie byłem w stanie tego znaleźć. Jeśli ktoś ma do tego dostęp, chętnie przeczytam. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi