Haven Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witajcie! Jestem tutaj nowy i przychodzę prosić o pomoc. Pierw opiszę trochę temat. +/- 2 miesiące temu po 2 dniach postoju padł mi akumulator, doszczętnie (utrzymywał jakieś 4V). Po długim oraz powolnym ładowaniu ożył ale ostała się awaria radarów side assist (nie posiadałem wtedy interfejsu diagnostycznego, widziałem to co na desce się wyświetlało). Jeden serwis "ożywił" radary wgrywając inny soft do nich (Dziwna sprawa że działało, działało i nagle przestało. Diagnoza serwisu " Zbyt nowy soft w modułach"). Tematu nie drążyłem bo auto znowu było w 100% sprawne. Akumulator już chodził jak chodził ale doładowywałem go raz na 3 tygodnie i jakoś działało. Tydzień temu znów gdy odpaliłem auto po 16h postoju wyświetlił mi się komunikat " Ostrzeganie przed zmianą pasa ruchu usterka". Zirytowany zdecydowałem się na zakup obd11, zrobiłem pełny auto-scan który tutaj zamieszczam. Błędy które zostały to w 5 modułach błąd szyny danych. (Tutaj obstawiam słaby akumulator? Dziś kupiłem i zamontowałem nowy. Stary i tak 4 dni po ładowaniu pokazywał już 11.7V na postoju...) Oraz błędy radarów, między innymi znów o złym sterowniku. Z autem oprócz niedziałających radarów od kilku dni to się nic nie działo. Czy ktoś jest w stanie jakkolwiek pomóc, naprowadzić na rozwiązanie problemów? OBD mam w wersji PRO. history.txt
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Tylne radary. Trzeba wgrać do nich odpowiednie dane. Edytowane 3 godziny temu przez Muskel1
Haven Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Moduły mogły same sobie zmienić / wgrać inne sterowniki i przez to się wykrzaczyć? Znowu? Jeśli tak to jak zabezpieczyć się przed tym na przyszłość? Jest to już drugi raz w ciągu 2 miesięcy. No i co z resztą błędów w innych modułach? No i pytanie klucz. Czy poprzez obd mogę to w ogóle naprawić czy potrzebny odis?
Muskel1 Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu 1 godzinę temu, Haven napisał(a): No i pytanie klucz. Czy poprzez obd mogę to w ogóle naprawić Nie. ODIS lub VCP
Rekomendowane odpowiedzi