pawes354 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Witam, zakupione audi a3 z 2008 r. 1.6 mpi, drgania silnika po rozgrzaniu na jałowym biegu (jakby wypadanie zapłonu), pod korkiem olejowym zobaczyłem kropelki wody, jest lekkie kopcenie po rozgrzaniu (jasna para) komputer nie pokazuje błędów, samochód przegoniony 500 km po autostradzie, zbiornik płynu chłodniczego czysty bez "rosołu". jakieś pomysły co to może być ? Mam nadzieje, że to nie to co myślę...
Langista Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Korek wlewu oleju podskakuje czy jest zasysany? Edytowane 7 godzin temu przez Langista
pawes354 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu hmmm, na pewno nie podskakuje, a czy jest zassany to nie zauważyłem, może trochę ciężej się odkręcał (jeżeli to byłoby zassanie)
Rob@k Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Mam teraz drugie a3 8p 1.6 MPI i w obydwu na wolnych obrotach nierówna praca silnika. Tak samo to masło pod korkiem. Latem tego masła nie ma. Co do nierównej pracy silnika jest masa artykułów na forum golfa i wychodzi na to, że ten typ tak ma. Pomaga trochę podniesienie obrotów biegu jałowego.
Lovely Man Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Silnik już pewnie ma lekki przedmuch, przy jeździe miejskiej lub krótkich dystansach auto może być chronicznie niedogrzane i stąd kondensacja wody. Jeśli nie ma ubytku płynu chłodzącego to jest OK.
pawes354 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu dzięki za odpowiedzi, w poniedziałek idze do mechaniora, po diagnozie dam znać.
Rob@k Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To się nie przejmuj. Poprzedniego sprzedałem z przebiegiem 350000. Teraz żona ma sportbaca od dwuch lat i od początku jest to samo. Masło jest tylko zima. Krótkie dystanse.
pawes354 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu trochę mnie uspokoiłeś, poprzedni właściciel robił 5 tys rocznie po małym miasteczku, a ostanie miesiące od wystawienia kilkaset kilometrów, ogólnie bardzo zadbana.
pawes354 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Super Dzięki ! Zakupiłem komputer V-SCAN VAG 5053 ITS Viaken, nie wiem czy tam będzie taka możliwość ogarnięcia tego, ale dam sugestie mechanikowi
Langista Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jest LPG? Zrób nim jeszcze raz trasę ok 500 km i zobacz.
Rekomendowane odpowiedzi