Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przy maksymalnym skręcie w lewo coś przeskakuje w Audi S4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do użytkowników S4 3.0 TFSI benzyna ze skrzynia Tip Tronic 2020+ lub do mechaników znających temat. 

Czy macie coś takiego że przy maksymalnym skręcie w lewo coś wam przeskakuje? Jakby był jakiś problem z napędem Quattro?
Np. Dajecie na maksa w lewo i kręcicie powolne kółko. Tak jakby coś było w mechanizmie różnicowym nie tak i brała cała oś i przepychalo prawe koło na żywca i auto jedzie jak jakaś taczka i aż delikatnie auto potrafi podskakiwać. Problem się nasila, gdy jest ślisko natomiast w momencie gdy jest sucha nawierzchnia to tego tak nie czuć i jest praktycznie ok

Zastanawia mnie czy się tym przejmować czy to norma ? czytałem trochę po internetach, że to niby wada w tych autach i dotyczy to S4 / S5 że skrzynią Tipa 

Auto było po kolizji właśnie w prawy przód i dostało zawieszenie. Koło było cofnięte jakieś 5cm i Mechanik stwierdził, że wystarczy wymienić samego banana jednak profilaktycznie warto wymienić komplet żeby nie było później dziwnych akcji. Została wymieniona cała zwrotnica, Wachacze, drążek kierowniczy z końcówką i cała półoś. Został tylko amortyzator. 

Opublikowano

W 3.0 TFSI w B9 jest s-tronic a nie tiptronic.

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał(a):

W 3.0 TFSI w B9 jest s-tronic a nie tiptronic.

A w SQ5 II ? 

Opublikowano

Poprawka, jest jednak tiptronic.  W SQ5 także.

Opublikowano

Może to być przegub napędowy na półośce, sprawdzałeś? 

Opublikowano

u mnie tez tak jest a mam fwd. przy pełnym skręcie w pewnych warunkach (np na sliskiej posadzce w garazu) przód potrafi troche przeskakiwac - tak jakby śladowość gubił. tez mialem kolizje i cofniete przednie koło - wszystko wymienione w aso geometria napewno jest dobrze. zauwazylem to dopiero po tej kolizji, ale byc moze bylo tak wczesniej tylko nie wyłapałem. z tym ze ja mam felgi 18 od a5 ktore maja troche inny wymiar i odsadzenie - to tez moze miec wplyw na takie zachowanie przy pełnym skrecie.