dudu46 Opublikowano Niedziela o 07:02 Opublikowano Niedziela o 07:02 Witam może miał ktoś podobny problem i jest wstanie podpowiedzieć. Z góry dziękuję. Audi A4 b6 avant 2003r 2.0 fsi AWA. Zaczęło się od pojawiającej się kontrolki EPC po przekroczeniu 3000tys obrotów i wycinało całkowicie motor dopiero jak obroty spadły do 2500tys epc gasło i było normalnie co jakiś czas się tak działo. Później to już się nie dało jeździć kontrolka się zapalała cały czas po przekroczeniu 2000tys obrotów brak mocy miałem do wymiany rozrząd przód i tył więc już odstawiłem auto . Po wymianie rozrządu kompletnego przód i tylnego łańcuch , napinacz , wariator , pierścienie , komplet filtrów. Po złożeniu epc świeci się cały czas i brak mocy. Vag pokazuje CZUJNIK CISNIENIA PALIWA ZWARCIE Z MASĄ. Czujnik zmieniony to samo , wiązka elektryczna sprawdzona wszystko wygląda okej . Może miał ktoś podobny problem podpowiedzieć czy sterownik silnika padł czy pompa wysokiego ciśnienia i źle interpretuje błąd czy szukać dalej we wiązce. Mam pomiary na wolnych obrotach i na 2500tys. z vcds jestem z tym programem dopiero kilka dni.
Rekomendowane odpowiedzi