Christian1141 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Hejka wszystkim, Chciałem zapytać się was o pomoc w pewnym problemie z moim autem, Audi A4 B7 2005r Gdy auto jest wyłączone ( lub dopiero co odpaliłem je ) wszystkie biegi wchodza jak masełko, brak jakichkolwiek problemów, sytuacja ta zmienia sie dość diametralnie juz po kilku minutach jazdy, biegi 1 do 3 wchodza zauważalnie trudniej ( 4,5,6 bez problemowo), czuć opór, jakbym tarł o coś metalowego, najgorzej 1, czasem wręcz nie jestem w stanie wbić biegu, jakby jakaś guma tam byla która odpycha drążek, zdarzyło mi się to w przeciągu 3 miesiecy tylko dwa razy także nie ma dramatu ale no lekko mnie niepokoi, wygląda to tak jakby problem występował tylko w czasie jazdy / gdy silnik jest cieply ( aczkolwiek to też tak przez pół bo np jak wróce po jezdzie i zgasze auto to teoretycznie dalej jest "ciepły" a już biegi wchodzą idealnie), tak jakby ten ruch tutaj był kluczowy... Co to może być i ile kosztować naprawa? Sprzęgło się nie ślizga, testowałem, mechanik potwierdził że jest ok, olej w skrzyni wymieniony kilka tys temu, poprawa jest ewidentna ale problem dalej jest, nie jest to Bóg wie jak uciążliwe ale na pewno do zrobienia jakbym tak kiedyś chciał sprzedać auto więc się zastanawiam czy od razu nie ogarnąć tematu, Z góry dzięki za odp Edytowane 14 godzin temu przez Christian1141
Dev Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu na poczatek wymiana płynu w układzie sprzęgła
Rekomendowane odpowiedzi