Danko23 Opublikowano wczoraj o 15:14 Opublikowano wczoraj o 15:14 (edytowane) Cześć, może ktoś powiedzieć gdzie dokładnie mogę psiknąć tego cleanera do dpf z K2 profilaktycznie? W instrukcji pisze czujnik spalin, bądź temperatury? Czy czujnik cisnienia jest tam gdzie zaznaczyłem? Ten wężyk? Czy tutaj? Edytowane wczoraj o 15:28 przez Danko23
Danko23 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Jak chcesz zabić dpf, to psikaj... Czemu tak twierdzisz?
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Zadziwiające, że do zalania preparatu do dpf nie potrzebujesz dowodów jak w przypadku dobrej porady odradzającej stosowania tego. Chcesz uszkodzodźć dpf to zalej. Nie muszę tutaj czegokolwiek udowadniać. Dobra rada ode mnie, co z nią zrobisz, Twoja sprawa.
Lovely Man Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A dlaczego nie możesz podać żadnego rzeczowego argumentu?
Danko23 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu 3 minuty temu, Lovely Man napisał(a): Tutaj masz temat czyszczenia: Tak, czytałem, ale to w b8, nie wiem czy tak samo jest w b9, bo tu gdzie on psika to chyba układ SCR?
Lovely Man Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Zapopielenia tym nie usuniesz więc moim zdaniem sensu w tym brak. A sprawdzałes zapopielenie dpf ile tam tego jest?
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 19 minut temu, Lovely Man napisał(a): A dlaczego nie możesz podać żadnego rzeczowego argumentu? Podałem wyżej, zapchasz dpf.
Lovely Man Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Więc tym bardziej bez sensu naprawiać coś co działa dobrze, skoro jest ryzyko zapchania tym badziewiem dpf. Wychodzę z założenia że jak działa to lepiej nie ruszać czyli jak w medycynie, primum non nocere 😃
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu DPF należy profesjonalnie wyczyścić, a nie stosować specyfiki, które zapchają go na amen, tak, że żadne czyszczenie po tym nie pomoże.
Lovely Man Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Kolega nawet nie zna stanu zapopielenia, nie zrobił diagnostyki, a chce czyścić. Szkoda naszej gadki, temat do zamknięcia 🥱
Danko23 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 9 godzin temu, Lovely Man napisał(a): Kolega nawet nie zna stanu zapopielenia, nie zrobił diagnostyki, a chce czyścić. Szkoda naszej gadki, temat do zamknięcia 🥱 Znam stan, tylko nie wiem czy jest wiarygodny czy ktoś go nie wyzerował lub nie prał bo mam za mały na przebieg 200tys (ponad 9g)... Chciałem tylko porady, gdzie bezpośrednio można użyć środek i dalej nie wiem 😉
Danko23 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): DPF należy profesjonalnie wyczyścić, a nie stosować specyfiki, które zapchają go na amen, tak, że żadne czyszczenie po tym nie pomoże. Ok rozumiem, sugerowałem sie opiniami ludzi, którzy jednak twierdzą, że po użyciu tych środków, coś to daje, dlatego chciałem sprobować. Teraz mi odradziłeś
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 10 godzin temu Rozwiązanie Opublikowano 10 godzin temu 10 minut temu, Danko23 napisał(a): przebieg 200tys (ponad 9g)... Na 100% ktoś tam już grzebał.
Rekomendowane odpowiedzi