WOLFENSTEIN Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Witam, Nie wiem czy ma tak być ale do rzeczy Jadę na autobanie i od startu mam włożony bieg sport,pedał gazu do oporu wraz z kickdown i jade 5 bieg 5tyś obrotów 220km/h i rośnie i w tym momęcie powinno auto włożyc ostatni bieg 6 ale nie dalej prędkość rośnie 255km/h i 6tyś obr i 5 bieg powtazam ze daje ile fabryka dała do oporu i teraz do was pytanie bo dalej bałem się pedzić a audiczka miała jeszcze zapas bo coraz szybciej jechała wiec powinna włożyć 6bieg czy dopiero by włożyła przy 7tyś obrotów ostatni 6 bieg.czy to jest normalne że ciągneła na 5biegu a nie włożyła 6 biegu? PS:Dodam ze wcześniej miała kaganiec na 210km/h i jak doszłem do tej prędkości to tak trzymała 5 bieg cały czas nie wkładała 6 biegu dopiero jak puściłem gaz to włożyła ostatni bieg 6 i dobijałem do 210km/h i dopiero było cicho i ekonomicznie.Czy to normalne? tak jakgby chciała na tej 5 zwiększac prędkość ale kaganiec nie pozwalał i zostawała na tym 5 biegu. Edytowane 3 godziny temu przez WOLFENSTEIN
janusz75 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu w trybie S oraz aktywnym kickdown, jak najbardziej normalne... program pracy w tym przełaczanie poszczególnych przełożeń w trybie S został zdetrminowany celem uzyskania maksymalnej wydajności układu... w Twoim przypadku moc uzyskiwana w zakresie 6tyś. na piątym biegu jest wyższa aniżeli byłaby na szóstym i dajmy na to 4.5tyś/obrotów... dlatego też, sterowniki (silnik/skrzynia) widząc, że oczekujesz maksymalnych osiągów, "nie pozwalają na wbicie szóstki" oczywiście w granicach zaprogramowanych "limiterów"
Rekomendowane odpowiedzi