Dbaluch Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witam , kupiłem audi A4 b7 2.0 tfsi ,silnik bwe z uszkodzonym silnikiem tzn z zerwanym łańcuchem , czy ktoś by mógł mi opisać co by musiało być dodatkowo wymienenione przy tak dużym remoncie silnika , jakiej firmy kupić łancuch i inne klamoty , wiem że wałki są do wymiany , części oryginalne z ASO to nawet pomijam bo ceny bardzo duze
marny88 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Chyba najlepiej kupić drugi sprawny słupek
Dbaluch Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu 5 godzin temu, marny88 napisał(a): Chyba najlepiej kupić drugi sprawny słupek Różnie to bywa , kupię drugi słupek który równiez może okazać się że jest do remontu
Dbaluch Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Mała aktualizacja Tłoki są w porządku, nie ucierpiały , na jednym jest ponoć tylko ślad od zaworu , ślad a nie uszkodzenie
przem8 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Pompę oleju wymien, bo byly wadliwe albo przeróbka na taką z 1.8t.
Dbaluch Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu 56 minut temu, przem8 napisał(a): Pompę oleju wymien, bo byly wadliwe albo przeróbka na taką z 1.8t. Co było z nimi nie tak że były wadliwe ,?
Dbaluch Opublikowano 23 minuty temu Autor Opublikowano 23 minuty temu Kolejna aktualizacja Mechanik zrobił mi listę części , które części muszą być najlepiej z ASO a które mogą być w zamienniku ? - walki rozrządu - kpl rozrząd pasek - kpl rozrząd łańcuch z fazatorem - 16 dzwigienek - 16 popychaczy - kieliszek pompy paliwa ( nie wiem czy ja nie mam przy moim bwe już tej wersji poprawionej ) - uszczelka pod głowicę - Uszczelka pod kolektor ssący - Uszczelka pod kolektor wydechowy - Uszczelka pod pokrywę zaworów -śruby głowicy --przyłącze wody głowicy z czujnikiem - świece - olej filtr olej Castrol 5w30 - filtr oleju - filtr powietrza Jeszcze nie wiem co z zaworem N205 , wymieniać w ciemno czy nie , auto jest sprowadzone z Niemiec , wcześniej przed awarią go nie użytkowałem więc nic na tego auta nie wiem
Dbaluch Opublikowano 13 minut temu Autor Opublikowano 13 minut temu Prosiłbym kolegów o pomoc w tym temaćie ponieważ muszę podjąc decyzję co robić dalej z tym autem ponieważ szanuje czas oraz miejsce na warsztacie u mechanika
Rekomendowane odpowiedzi