Dbaluch Opublikowano Czwartek o 10:16 Opublikowano Czwartek o 10:16 Witam , kupiłem audi A4 b7 2.0 tfsi ,silnik bwe z uszkodzonym silnikiem tzn z zerwanym łańcuchem , czy ktoś by mógł mi opisać co by musiało być dodatkowo wymienenione przy tak dużym remoncie silnika , jakiej firmy kupić łancuch i inne klamoty , wiem że wałki są do wymiany , części oryginalne z ASO to nawet pomijam bo ceny bardzo duze
marny88 Opublikowano Czwartek o 11:24 Opublikowano Czwartek o 11:24 Chyba najlepiej kupić drugi sprawny słupek
Dbaluch Opublikowano Czwartek o 17:08 Autor Opublikowano Czwartek o 17:08 5 godzin temu, marny88 napisał(a): Chyba najlepiej kupić drugi sprawny słupek Różnie to bywa , kupię drugi słupek który równiez może okazać się że jest do remontu
Dbaluch Opublikowano Czwartek o 18:16 Autor Opublikowano Czwartek o 18:16 Mała aktualizacja Tłoki są w porządku, nie ucierpiały , na jednym jest ponoć tylko ślad od zaworu , ślad a nie uszkodzenie
przem8 Opublikowano Czwartek o 19:03 Opublikowano Czwartek o 19:03 Pompę oleju wymien, bo byly wadliwe albo przeróbka na taką z 1.8t.
Dbaluch Opublikowano Czwartek o 20:00 Autor Opublikowano Czwartek o 20:00 56 minut temu, przem8 napisał(a): Pompę oleju wymien, bo byly wadliwe albo przeróbka na taką z 1.8t. Co było z nimi nie tak że były wadliwe ,?
Dbaluch Opublikowano Piątek o 04:24 Autor Opublikowano Piątek o 04:24 Kolejna aktualizacja Mechanik zrobił mi listę części , które części muszą być najlepiej z ASO a które mogą być w zamienniku ? - walki rozrządu - kpl rozrząd pasek - kpl rozrząd łańcuch z fazatorem - 16 dzwigienek - 16 popychaczy - kieliszek pompy paliwa ( nie wiem czy ja nie mam przy moim bwe już tej wersji poprawionej ) - uszczelka pod głowicę - Uszczelka pod kolektor ssący - Uszczelka pod kolektor wydechowy - Uszczelka pod pokrywę zaworów -śruby głowicy --przyłącze wody głowicy z czujnikiem - świece - olej filtr olej Castrol 5w30 - filtr oleju - filtr powietrza Jeszcze nie wiem co z zaworem N205 , wymieniać w ciemno czy nie , auto jest sprowadzone z Niemiec , wcześniej przed awarią go nie użytkowałem więc nic na tego auta nie wiem
Dbaluch Opublikowano Piątek o 04:34 Autor Opublikowano Piątek o 04:34 Prosiłbym kolegów o pomoc w tym temaćie ponieważ muszę podjąc decyzję co robić dalej z tym autem ponieważ szanuje czas oraz miejsce na warsztacie u mechanika
janusz75 Opublikowano Piątek o 07:04 Opublikowano Piątek o 07:04 - walki rozrządu ASO lub KOLBENSCHMIDT - kpl rozrząd pasek CONTITECH, GATES - kpl rozrząd łańcuch z fazatorem ASO lub SWAG - 16 dzwigienek ASO lub INA - 16 popychaczy ASO lub INA - kieliszek pompy ASO lub INA uszczelki jak i śruby głowicy najlepiej kupić w kpl. od renomowanego producenta; REINZ, ERLING, CORTECO podobnie z filtrami; KNECHT, MANN, HENGST
Dbaluch Opublikowano Piątek o 08:25 Autor Opublikowano Piątek o 08:25 Wielkie dzięki , jeszcze dopytam , zestaw rozrządu ,ten od strony przodu auta , polecają mi firmy Bosch , czy to dobry zestaw czy lepiej brać ten co ty polecasz ? Pytam ponieważ nie chcę żeby było na wolnych obrotach słychać pompę wody tak jak to miało miejsce przy moich 2 ostatnich autach ( był to zestaw ( INA ) Co do walków w zamienniku ludzie na forach pisali że się strasznie szybko wycierają , masz na ten temat jakieś zdanie ?
janusz75 Opublikowano Piątek o 09:31 Opublikowano Piątek o 09:31 najlepiej oryginał... ale wiadomo cena... co do walków od kolbena też są dobrej jakości... natomiast zestawu z Boscha nie znam i nie wiem kto to dla nich robi... swag ma dobre łańcuchy z Iwisa i to można polecić... sam musisz Sobie odpowiedzieć ile chcesz na to przeznaczyć i czego oczekujesz...
Dbaluch Opublikowano Piątek o 11:05 Autor Opublikowano Piątek o 11:05 Jak bym miał do wymiany tylko rozrząd to bez zastanowienie biorę z ASO aczkolwiek w moim przypadku lista części jest tak długa że psychika mi na to nie pozwala żeby wszystkie części co potrzebuje kupić w ASO więc dlatego dopytuje na forum które części muszę zamontować z ASO a które nogą być w dobrym zamienniku i jakiej firmy bo wiadomo że dziś firm które produkują z masła jest mnóstwo
janusz75 Opublikowano Piątek o 11:28 Opublikowano Piątek o 11:28 dlatego też posłałem Ci listę z alternatywą zakupu poza ASO... wiadomo, oryginalne części (pomijając cenę) są najlepsze... ale wybór zakupu części nie zawsze jest taki oczywisty... wartość auta jak i zasobnośc portfela mają decydujący wpływ... zamawiaj i niech Pan mechanik "dołoży tylko staranności" i będzie OK... jeśli zajdzie konieczność wymiany zaworu N 205 to tylko ASO... jak i większość czujników, tutaj niestety zamienniki się Nie nadają...
Dbaluch Opublikowano Piątek o 18:04 Autor Opublikowano Piątek o 18:04 I to są święte słowa ,nic dodać nic ująć
Rekomendowane odpowiedzi