Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uwaga na sprzedawcę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, whyduck1 napisał(a):

z wyposażeniem, które miało moje stare B7.

Tutaj bzdury wypisujesz. Pokaż mi obecne auto z VAG z takim wyposażeniem.

Opublikowano
56 minut temu, whyduck1 napisał(a):

Przez ponad rok szukania nowego auta, dane mi było poznać patologiczny świat handlarzy. Nie ważne czy auto za 20 czy 120k. 

Prywatni sprzedawcy nie lepsi. On kupił 4 lata temu za 140, ale teraz ten model w salonie stoi za 180, więc za 4 latka chce 150k :D

Obracając się w takich kwotach ludzie wybierają inną markę lub mniej wyposażone, ale nowe. Widzę to choćby po wszystkich znajomkach z pracy.

Ceny mocno powyzej 100 tys, już dają sie zastanowić czy wydać tyle na auto używane i tutaj masz racje , bo nawet jak komuś brakuje jeszcze te 60-80 tys do nowego to nieraz lepiej zrobić duża wpłatę własną,  reszta jakiś kredyt samochodowy,  który nie jest tak wysoko oprocentowany  i ma sie nowy samochód.  

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 17:24, Lovely Man napisał(a):

Tak to jest z importami po dzwonach, a ja się bujam 3 miesiąc z krajowym autem na gwarancji bo wszyscy wolą tanie ulepy ?

Wiesz, dużo ludzi umie naprawić auto samemu i to dość dobrze, bo ma ku temu warunki i zasoby. Ja zazwyczaj robię wszystko sam, jak i zamawianie części. Ostatnio pękła mi sprężyna w bmw i nie miałem pod ręką części, ani możliwości zakupu. Ogarnąłem wszystko w sklepie po "vin" mcpersony ttlko zdjąłem sam i dałem żeby mi wymienili sprężyny z przodu i teraz czeka mnie ponowne rozbieranie, bo części nie takie, a złożyli tak że nie wiem czy się śmiać już czy płakać, już bez szczegółów. Stare dobre auta nie są w sprzedaży, bo dokręcają śruby w eu i jest taki dysbalans. Skoro udało im się którąś setną po przecinku obniżyć przy ttm dojąc nie miłosiernie ludzi, to odbija się to rynkiem sprzedaży. Wystarczy poprzeglądać fora, kanały na yt co przyjeżdża, kto co szuka do naprawy.

Ja kupiłem chrupka jak za złom i postawiłem go na nogi, bo wolałem zrobić i mieć pewne solidne auto, pomijam czas, bo ja np lubię.

Sprzedałem, pojechało do Rumuni 🤷 po czasie użytkowania i serwisie, uważam że wyszedłem na tym dobrze :)

Znajdzie się klient, trzeba poczekać. Znajomi golfa sprzedają prawie rok, ale to mało zdecydowani są..

Opublikowano

Tu akurat nie jest tak źle, cena konfiguracji mojego Allroada to ponad 232 tysiące, wystawiony poniżej 140, przebieg 63 tkm i jeszcze gwarancja audi prawie rok. Niestety rynek jest zalany powypadkowym szrotem, małe zółte rączki zarzucają swoimi produktami, podatki, ceny żarcia, mediów i opłaty rosną, ludzie trzymają się za portfele mocno ;)

• Lubię to 1
Opublikowano
7 godzin temu, Monk_00 napisał(a):

Ja zazwyczaj robię wszystko sam,...... mcpersony ttlko zdjąłem sam i dałem żeby mi wymienili sprężyny z przodu

Jak takie proste sprawy dajesz gdzieś do roboty to nie pisz , że  wszystko sam bo

to śmiechu warte.

Opublikowano
3 godziny temu, krzychuG napisał(a):

Jak takie proste sprawy dajesz gdzieś do roboty to nie pisz , że  wszystko sam bo

to śmiechu warte.

Masz ewidentnie jakiś problem z czytaniem, wezmę pod uwagę że jest weekend.. 👍

Opublikowano

Chłopy dajcie se na luz, do sprężyn trzeba mieć ściągacze bo inaczej nic nie zrobisz :)

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie najlepsze rozwiązanie to auto na gwarancji , ASO i auto zastępcze, ewentualnie auto dość młode z niskim przebiegiem gdzie prawdopodobieństwo awari jest nie takie duże,   niestety jeśli ktos użytkuje  auto mocno starsze ,to powinien miec minimum dwa auta, bo co z tego ze sa w okolicy dobrzy mechanicy , ale jak sie dzwoni to mówią ze wstaw auto za miesiąc 😕 , poważna awaria silnika to chyba pół roku bez samochodu. Wolę nawet płacić większe raty za nowe ale miec swiety spokoj.

Edytowane przez matbruk
Opublikowano

To chyba przesadziłem z tą redundancją bo mam 3 🤭 Ale masz rację, normalnie dwa wystarczą, no i dwa motocykle 😆