Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Kessy Keyless w Audi A4 B8 i Audi A5 8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie szukałem.

Opublikowano

A ok.

Opublikowano

A czy możesz sprawdzić lub moze wiesz czy klucz 8K0959754H obsuguje keyless 

Opublikowano

Nie obsługuje.

Opublikowano

Dzięki !!!.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po montazu calej instalacji keyless modół BCM2 8k0907064 GG nie przyjmuje  kodowania vcdesem.Co mogę dalej z tym zrobić?

Edytowane przez zeto84

Opublikowano

Czy moze mozna to zrobic jakos inaczej zeby sterownik przyjol nowe kodowanie 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.11.2025 o 10:37, zeto84 napisał(a):

Czy moze mozna to zrobic jakos inaczej zeby sterownik przyjol nowe kodowanie 

Wymienić sterownik, GG nie ma obsługi KeyLess - jedynie klapę elektryczną. Sam popełniłem taki sam błąd. Rozpiskę tych co obsługują masz w moim poście. GG tam nie ma.

Opublikowano

Tak już wiem.A do końca miałem nadzieję 😄. Ale trudno zostawiam to dalej za duże koszty.Może kiedyś

Opublikowano

Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia jakie numery bcm2 mogły być zainstalowane do audi pod ten vin WAUZZZ8R2DA085893

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Projekt keyless posunął się do przodu.Zakodowany nowy BCM2 8k0907064GH kluczyk 8K0907064D (868MHz)I pojawił się problem przycisk start engine dziala dopiero gdy włożę kluczyk do stacyjki. Gdy kluczyk leży w tunelu środkowym i wcisnę start engine na kluczyku miga dioda a na desce wyświetla się napis nie rozpoznano kluczyka.Nadmienie ze gdy jest w stacyjce to auto odpala na nim po przyciśniesz start .Czy ktoś powie mi co jest nie tak?? 

Opublikowano
  • Autor

Jaki masz nr kluczyka, bo podałeś nieprawidłowy. Czy KeyLess z zewnątrz działa?

Opublikowano

Nie działa.

17663207192397798500587559463278.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pilot mam taki sam, więc to nie jest problemem raczej chyba że był kombinowany lub uszkodzony, ale obstawiam, że problem gdzieś indziej. Moduł GH powinien obsługiwać Keyless jezeli jest sprawny i nie był kombinowany. Jakie masz błędy w sterowniku BCM2 (46) i w zezwoleniu startu (5)?

Edytowane przez michalspam94

Opublikowano

W BCM2 i zezwoleniu startu żadnych błedów na VCDS niema. Oryginalne piloty do samochodu były z koncówka H.Kupiłem ten z końcówką D. Czy jest to możliwe, żeby kluczyk był uszkodzony skoro samochód na nim zapala po włożeniu do stacyjki. Druga opcja cos nie tak z parametryzacja ale skoro vcds przyjął kodowania i przy próbie  startu  dioda miga na kluczyku to chyba jest ok .Tak samo jak mam zamknięte drzwi i złapie za klamkę tez dioda na kluczu miga .Ale się nie otwiera. 

Opublikowano

Wszystko musi być wykonane zgodnie ze sztuką. Po wymianie BCM2 należy ściągnąć za pomocą dostępu online wraz z uprawnieniami GeKo ochronę komponentu oraz zostać przyuczone wszystkie kluczyki. Domyślam się, że kupiłeś używany, a nie nowy BCM2. Tutaj przy używkach jest mały problem z przyuczeniem, gdyż ASO musi wysunąć zapytanie do Ingolstadt. Dopiero gdy otrzymają zgodę wolno im przyuczyć używany. Myślę także, że na pewno nie byłęś z tym w ASO i tu będzie problem.

Kto i jak ściągał CP przyuczał BCM2?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dokładnie wszystko tak jak napisałeś.Było robione poza serwisem lecz za zgoda swerisu. Z kluczykiem również masz racje  zostaly przyuczone tylko dwa oryginalne bo tylko te dwa puszczało.Trzeci kluczyk który mial obsługiwac ksssy używany nie chcialo przypisac teraz juz wiem czemu .Czyli teraz zostaje tylko aso lub ktos kto przypisuje tak kluczyki ? orientujesz sie jakie koszty za klucz dopisany?

Opublikowano

Przypisanie kluczyka w ASO w DE to koszt ok 100€. W PL nie wiem. Jedź do ASO albo szukaj kogoś z dostępem online i uprawnieniami GeKo. Niektórzy mają takie i oferują usługi. Jesteś ze śląskiego, więc może kolega @turzol Ci pomoże. On ma uprawnienia.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź dam znać jak się uda w końcu to ogarnąć. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.12.2025 o 12:13, Muskel1 napisał(a):

Wszystko musi być wykonane zgodnie ze sztuką. Po wymianie BCM2 należy ściągnąć za pomocą dostępu online wraz z uprawnieniami GeKo ochronę komponentu oraz zostać przyuczone wszystkie kluczyki. Domyślam się, że kupiłeś używany, a nie nowy BCM2. Tutaj przy używkach jest mały problem z przyuczeniem, gdyż ASO musi wysunąć zapytanie do Ingolstadt. Dopiero gdy otrzymają zgodę wolno im przyuczyć używany. Myślę także, że na pewno nie byłęś z tym w ASO i tu będzie problem.

Kto i jak ściągał CP przyuczał BCM2?

Mój komfort nie obsługuje keyless, czy musiałbym kupić prosto od ASO?