Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Kessy Keyless w Audi A4 B8 i Audi A5 8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej tak, bo z używkami różnie bywa. ASO nie chce ich przyuczać, bo wiąże się to z wysłaniem zapytania do fabryki o pozwolenie na przyuczenie. Sterownik komfortu jest jednocześnie zezwoleniem startu (IMMO) i dlatego jest to problematyczne z używkami.

Opublikowano

Ciekawe ile w ASO za taki sterownik liczą

EDIT

Tak z ciekawości napisałem do ASO. Sterownik o numerach 8K0907064KJ 2600 brutto

Edytowane przez Fear44

Opublikowano

Do tego ściągnięcie CP, przyuczenie IMMO i kodowanie. Tanio nie będzie.

Opublikowano
7 godzin temu, Fear44 napisał(a):

Mój komfort nie obsługuje keyless, czy musiałbym kupić prosto od ASO?

Nie.

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Fear44 napisał(a):

Mój komfort nie obsługuje keyless, czy musiałbym kupić prosto od ASO?

Ja kupiłem używany, ale... żeby trafić sprawny kupowałem 3 razy.
1 raz - miał prawdopodobnie walnięty soft, bo kanały adaptacji były ok, a nie chciał przyjmować wartości.
2 raz - kanały przyjęły wartość, ale był błąd blokady w nim - gościu co zdejmował mi CP powiedział, że najlepiej zdjąć z takiego co nie ma tego błędu, bo może zniknąć, a nie musi.
3 raz - wszystko było ok, jedynym błędem po ustawieniu wartości kanałów adaptacji i kodowania był błąd od CP (ochrony komponentu) po zdjęciu i przypasowaniu kluczyków wszystko działa do dziś.

Kodowanie, montaż, adaptację robiłem sam. CP i dodanie kluczyków przekazałem komuś kto to ogarnia.

Ważne: kupuj najlepiej przez allegro, żeby w razie gdyby moduł był uszkodzony / kradziony nie mieć problemów i odesłać oraz mieć dowód zakupu gdyby Audi przekazało sprawę dalej.

Ochronę zdejmował mi ktoś kto ma podpisane z Audi zdejmowanie, więc czekaliśmy za decyzją itp. Dlatego mogę normalnie podjechać do ASO w razie problemów. Natomiast nie zamierzam, bo kodowania przywracają do oryginalnych, a jak widać... moje auto ma więcej opcji niż wg ASO. U niego mogłem zdecydować czy chcę przywracać kodowania z Audi czy zostawić moje. Szukaj najlepiej kogoś takiego. Wtedy z przypisaniem kluczyków wyszło około 500zł, a moduł jakieś 300-400.

Edytowane przez michalspam94

Opublikowano
23 godziny temu, michalspam94 napisał(a):

Ja kupiłem używany, ale... żeby trafić sprawny kupowałem 3 razy.
1 raz - miał prawdopodobnie walnięty soft, bo kanały adaptacji były ok, a nie chciał przyjmować wartości.
2 raz - kanały przyjęły wartość, ale był błąd blokady w nim - gościu co zdejmował mi CP powiedział, że najlepiej zdjąć z takiego co nie ma tego błędu, bo może zniknąć, a nie musi.
3 raz - wszystko było ok, jedynym błędem po ustawieniu wartości kanałów adaptacji i kodowania był błąd od CP (ochrony komponentu) po zdjęciu i przypasowaniu kluczyków wszystko działa do dziś.

Kodowanie, montaż, adaptację robiłem sam. CP i dodanie kluczyków przekazałem komuś kto to ogarnia.

Ważne: kupuj najlepiej przez allegro, żeby w razie gdyby moduł był uszkodzony / kradziony nie mieć problemów i odesłać oraz mieć dowód zakupu gdyby Audi przekazało sprawę dalej.

Ochronę zdejmował mi ktoś kto ma podpisane z Audi zdejmowanie, więc czekaliśmy za decyzją itp. Dlatego mogę normalnie podjechać do ASO w razie problemów. Natomiast nie zamierzam, bo kodowania przywracają do oryginalnych, a jak widać... moje auto ma więcej opcji niż wg ASO. U niego mogłem zdecydować czy chcę przywracać kodowania z Audi czy zostawić moje. Szukaj najlepiej kogoś takiego. Wtedy z przypisaniem kluczyków wyszło około 500zł, a moduł jakieś 300-400.

Na allegro jest straszna rozbieżność w cenach, skąd jest twój gość który to ogarniał?

Edytowane przez Fear44

Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.05.2026 o 08:37, Fear44 napisał(a):

Na allegro jest straszna rozbieżność w cenach, skąd jest twój gość który to ogarniał?

Okolice Turku (Wielkopolska)

Opublikowano
17 godzin temu, michalspam94 napisał(a):

Okolice Turku (Wielkopolska)

Wiązki ogarniałeś sam? Jak z dostaniem się do tych wtyczek od drzwi, z tyłu wiem że trzeba ściągnąć słupek a z przodu? Dużo z tym roboty?

Edytowane przez Fear44

Opublikowano
Godzinę temu, Fear44 napisał(a):

Jak z dostaniem się do tych wtyczek od drzwi, z tyłu wiem że trzeba ściągnąć słupek a z przodu? Dużo z tym roboty?

Poczytaj poniższy wątek z forum Audizine. Znajdziesz tam zarówno opis jak i mnóstwo zdjęć z montażu...

B8 A4 & A5 Keyless Entry/Push Start DIY | Audizine Audi Enthusiast Forums

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.05.2026 o 08:55, Fear44 napisał(a):

Wiązki ogarniałeś sam? Jak z dostaniem się do tych wtyczek od drzwi, z tyłu wiem że trzeba ściągnąć słupek a z przodu? Dużo z tym roboty?

Tu masz gotowe kable do Audi A4 B8 A5 8T Q5 (do A4/A5 nie montujesz prawej tylnej anteny w Q5 tak, więc kostka do zaizolowania):

https://a.aliexpress.com/_EwvQHAW

Niestety trzeba rozbierać plastiki progów i tylną kanapę zdejmować (siedzisko tylko). Łatwa robota, ale zarezerwuj sobie 1 dzień na całość.