Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Włączający sie wentylator w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy mam problem z wlaczajacym sie wentylatorem dmuchawy na postoju kilka minut po zamknieciu auta wentylator dziala na najwyzszych obrotach po czym akumulator pada. Nie wiem co sprawdzic i nie chce wymieniac poszczegolnych czesci az moze trafie. Na wskaznikach z zegarami auto pokazuje 90st i trzyma ta temperature jak silnik jest zimny to pomalu temp rosnie wraz z jazda. Sprawdzilem tez bezpiecznik 370 nie podobaja mi sie styki sa tak jakpoprzypalane oczyscilem je i rozebralem obudowe oraz podpialem napiecie i multimetr wydaje mi sie ze jest okey. I nie wiem co dalej czy to wina moze panelu klimatyzacji czy moze rezystora wentylatora czy moze kostki AIRBAG ktora jest w poblizu jak stukam w pas przedni  i ruszam ta kostka zolta wentylator potrafi sie wylaczyc i wlaczyc. Ostatnio popryskalem tam preparatem od stykow i przez chwile byl spokoj ale po nocy znowu mialem rozladowany akumulator przez pewnie chodzacy wentylator. Macie jakies pomysly? Bezpieczniki z boku sprawdzilem sa okey.