Andrzejccc Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Witam wszystkich! Jestem posiadaczem audi A4 Avant silnik 2.5 V6 TDI. Mam dziwne problemy, a mianowicie przy dodawaniu gazu występują dziwne kołysania na doki samochodem.Po puszczeniu pedału gazu objawy znikaja po czym ponownie się pojawiają gdy wciskam pedał gazu.Jest w audi skrzynia automatyczna multitronic.Po wizycie w warsztacie stwierdzono że jest uszkodzona poduszką pod skrzynią biegów (faktycznie była)ale po wymianie na nową objawy nie ustąpiły.Padła diagnoza że to może powodować takie kołysanie autem uszkodzona skrzynia biegów. Jak do tej pory nie miałem z moim multitroniciem żadnych kłopotów, skrzynia funkcjonuje prawidłowo, ani razu nie zapalił mi się pasek awaryjny skrzyni.Przejechane mam już 190 tyś km i słyszałem że właśnie w takim okresie pojawiają się problemy z automatami.Co o tym sądzicie?Jakie mogą być powody tego dziwnego kołysania autem....???
GILI Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Zadaj swoje pytanie w dziale Siniki Diesla, bo moim zdaniem problemem jest twoje 2.5tdi, a nie automatyczna skrzynia.
Magdalenah Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Napewno nie automat Przejechałam dużo więcej i nic mną nie buja. Zmień mechanika czy cos. Skrzynia jest to kosztowna zabawa a nie sztuka wywalić kupę kasy prawda?
Flyer Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Jesli masz na mysli dodawanie gazu na biegu jalowym - to kazde auto bedzie sie delikatnie bujac... Moje 2.5TDI tez sie buje, 2.5TDI kumpla tez sie buja...
Rekomendowane odpowiedzi