Kalu Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Witam wszystkich, wiem że ten temat się nie raz przewijał ale zapytam, mam problem z tylnymi drzwiami z lewej strony, na początku było że zamek po wyciągnięciu z stacyjki kluczyka się raz nie otwierał a raz otwierał, a jeśli chodzi o otwieranie auta z kluczyka zawsze owy zamek się otwierał, postanowiłem wymienić na nowy ale okazało się że nie pasuje to założyłem stary ale dwa dni później jak chciałem otworzyć drzwi i ciągnąć z klamkę drzwi się otworzyły ale nie do końca i nie chciały się dalej otworzyć to te drzwi zamknąłem dopychając je. Jak przyjechałem do domu i wyszedłem z auta (zamek się otwarł) pociągłem za zewnętrzną klamkę i drzwi zamknięte, ciągnąć za wewnętrzną też nie chcą się otworzyć. Poczytałem trochę o tym i po pytałem co może być przyczyną i zacząłem wszystko sprawdzać i próbować różnych metod czyli: bezpiecznik jest okej, zamykanie i otwieranie z pilota nie dało rezultatów, walenie przez drzwi w okolicach zamka też nic, otwieranie trochę drzwi na siłę od wewnątrz też nic, sprawdzenie kostki i mikrostyków w słupku są okej. I następujące pytanie do was co jest przyczyną lub co może być że zamek dalej nie chce puścić?
Rekomendowane odpowiedzi