Basti92 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Cześć, chciałbym zapytać czy demontaż turbiny jest bardzo problematyczny? Niestety ale jestem zmuszony regenerować turbine i usłyszałem od mechanika, że do demontażu turbiny trzeba wyjmować silnik bo turbo jest z tyłu. Może i nie mam papierów na mechanika ale jak otwieram maskę, to dał bym sobię ręke uciąć że turbina jest po lewej stronie. Czy ma ktoś może jakiś tutorial jak to zrobić? Bo może sam bym ją zdemontował i oddał do regeneracji.
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Turbina siedzi co prawda z boku i nie trzeba silnika wyciągać, ale ze względu na to, że kolektor wydechowy i turbina to jedna całość, dostęp do odkręcenia kolektora i demontaż turbiny jest ograniczony. Dobrze jest unieść silnik o przynajmnien 25mm (przynajmniej tak zaleca producent).
Basti92 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Czyli wyjęcie tego pod domem jest możliwe, tylko jeszcze musiałbym mieć małe zwinne rączki. @Muskel1 a dysponujesz może jakąś procedurą? Może być nawet po niemiecku.
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, Basti92 napisał(a): Czyli wyjęcie tego pod domem jest możliwe, tylko jeszcze musiałbym mieć małe zwinne rączki. Wątpię, bez narzędzi i podnośnika ciężko.
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 57 minut temu, Basti92 napisał(a): a dysponujesz może jakąś procedurą? Może być nawet po niemiecku. Z tego co na szybko sprawdziłem, jest trochę rozbierania. Kühler für Abgasrückführung aus- und einbauen.pdf Abgasreinigungsmodul aus- und einbauen.pdf Abgasturbolader aus- und einbauen.pdf Montageübersicht - Abgasturbolader.pdf Abgasturbolader - Anzugsdrehmoment und -reihenfolge.pdf
Rekomendowane odpowiedzi