Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oklejanie listw ozdobnych na czarno w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 b6 co myślicie o oklejaniu listw ozdobnych chromowanych tam gdzie drzwi i szyby ? Chrom tak średnio pasuje ile taka folia wytrzyma jak myślicie ? 

Opublikowano

Wytrzyma sporo. Ja pomalowałem plastidipem i już parę lat trzyma.

Opublikowano
Teraz, Rob@k napisał(a):

Wytrzyma sporo. Ja pomalowałem plastidipem i już parę lat trzyma.

Jak to jest z demontażem trudno to zdjąć?

Opublikowano

Ja malowałem na aucie. Okleilem wszystko do koła papierem. W avancie trzeba wycinać tylną szybę w bagażniku.

Opublikowano
1 minutę temu, Rob@k napisał(a):

Ja malowałem na aucie. Okleilem wszystko do koła papierem. W avancie trzeba wycinać tylną szybę w bagażniku.

Posiadam sedana

Opublikowano
2 minuty temu, Rob@k napisał(a):

I fajnie plastidip trzyma chemia na myjni nie rozpuści ?

Opublikowano
Teraz, Kacper000 napisał(a):

Posiadam sedana

Jest gdzieś na forum temat jak to zdemontować. Z drzwi żeby zdemontować trzeba rozebrać tapicerki i chyba szyby. Szybciej okleic.

Opublikowano
2 minuty temu, Kacper000 napisał(a):

I fajnie plastidip trzyma chemia na myjni nie rozpuści ?

Nie

Opublikowano

Jak przyładujesz ciśnieniem z myjki to może odpaść ,widziałem felgi po takiej akcji. Większość psiuka na powierzchnię nie przygotowaną żeby można po czasie odkleić,

a z lakierami po dłuższym czasie i tak się zespaja. Jak jesteś pewien że chcesz czarne

to zmatuj odtłuść i dopiero psikaj. Będzie trzymać.

Opublikowano
1 minutę temu, krzychuG napisał(a):

Jak przyładujesz ciśnieniem z myjki to może odpaść ,widziałem felgi po takiej akcji. Większość psiuka na powierzchnię nie przygotowaną żeby można po czasie odkleić,

a z lakierami po dłuższym czasie i tak się zespaja. Jak jesteś pewien że chcesz czarne

to zmatuj odtłuść i dopiero psikaj. Będzie trzymać.

Dobra właśnie zdecydowałem się na plastidipa nie będę ściągał tych ramek tylko jakim papierem najlepiej zmatowić? I taki plastidip jest w porządku ?

Screenshot_20250729-140526~2.png

Opublikowano (edytowane)

Najlepsze są z firmy plast dip te co pokazałeś. Najważniejsze to dobrze odtluscic. Jak chcesz matować to 320 w górę. Ja swoich nie matowałem i trzyma dobrze.

Edytowane przez Rob@k
Opublikowano (edytowane)

Jak lakier gładki z połyskiem to szarą włókniną z pastą do matowania albo papier 1000 na wode. # 320 to już gruba rysa może być widoczna po doschnięciu dobrym plasdipa. Nie potrzeba tak kaleczyć wystarczy jak napisałem.

Edytowane przez krzychuG
Opublikowano

Dzięki wam za pomoc 😀 będę jeszcze tak robił listwę chrom pod klapą ta na zderzaku 😁

Opublikowano

A można dać jeszcze na plastidipa lakier bezbarwny dla wzmocnienia ? 

Opublikowano

Plastidip nie występuje w systemach lakierniczych i nie mam pojęcia jak się zachowa pokryty lakierem 2k ,jeśli ma  kartę techniczną to tam szukaj, 1k nie warto bo to słabe.

W lakiernictwie takie kombinacje mogą dużo pracy kosztować.

Bezbarwnym już trzeba umieć lakierować. 

Opublikowano

Dobra dzięki wielkie za pomoc za nie długo będę malował plastidipem 😁