Miskovsky Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca (edytowane) Witam! posiadam B9 2016 rok, obecnie 98k nalotu i zastanawiam się czy ruszać rozrząd czy nie, producent przewiduje 210k no ale auto jednak ma 9 lat, co sądzicie? Przebieg jest autentyczny, w 2020roku auto zostało zakupione od pierwszego właściciela który skończył leasing, wtedy miało jak dobrze pamiętam 70-75k. Edytowane 29 Lipca przez Miskovsky
Adi_88 Opublikowano wczoraj o 14:37 Opublikowano wczoraj o 14:37 Powitanko Ja zakupiłem w lipcu tego roku też A4 B9 2.0TDI DEUA rok 2016 z autentycznym przebiegiem 168 tys z haczykiem ... Ogolnie serwisowany w ASO Audi w Niemczech za bardzo nie było się do czegoś przyczepić tylko rozrząd 😂 . Właściciel nie wymienił mimo 9 lat gdyż nie dobił do 210 tys. Km mimo 9 lat ASO zapewniało że można dalej jezdzic. Ogólnie rozrząd wyglądał nie najgorzej choć szału nie było rolki tak samo ale pompa wody ...wykrzywiona przytarta i podciekala także niewiele jej brakowało . Koszt wymiany całości plus klocki ham tył z robocizna wyniósł mnie 4700 lepsze to niż wymiana pieca 😂🤟 1
Miskovsky Opublikowano 24 minuty temu Autor Opublikowano 24 minuty temu (edytowane) W dniu 14.08.2025 o 16:37, Adi_88 napisał(a): Powitanko Ja zakupiłem w lipcu tego roku też A4 B9 2.0TDI DEUA rok 2016 z autentycznym przebiegiem 168 tys z haczykiem ... Ogolnie serwisowany w ASO Audi w Niemczech za bardzo nie było się do czegoś przyczepić tylko rozrząd 😂 . Właściciel nie wymienił mimo 9 lat gdyż nie dobił do 210 tys. Km mimo 9 lat ASO zapewniało że można dalej jezdzic. Ogólnie rozrząd wyglądał nie najgorzej choć szału nie było rolki tak samo ale pompa wody ...wykrzywiona przytarta i podciekala także niewiele jej brakowało . Koszt wymiany całości plus klocki ham tył z robocizna wyniósł mnie 4700 lepsze to niż wymiana pieca 😂🤟 Hej hej, ja już też po wymianie, dwa tygodnie temu zawiozłem do warsztatu w Sosnowcu który zajmuje się stricte Vagiem z polecenia znajomego. Dla spokojnej głowy, wymiana rozrządu z pompą wody 2200, olej filtry stronic 2500 pasek osprzętu i filtr paliwa, w sumie 4900 zapłaciłem Ale głowa spokojna 😅 Oj tak wymiana pieca kosztowniejsza 😂 Motor widzę też ten sam, klocki i tarcze planuje w przyszłym roku zrobić bo jeszcze są okej. A odbiegając od tematu jak z DPF u ciebie? Ja odnoszę dziwne wrażenie że często mi wypala a do pracy śmigam 40km w jedną stronę no i tam jakieś miasto obok 12km w jedną stronę. Edytowane 21 minut temu przez Miskovsky
Rekomendowane odpowiedzi