Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kupiłem moje pierwsze Audi - czy jest w nim alarm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello, sprzedawca napisał że jest w nim alarm, to AUDI A4 AVANT 97r AFN. Przy zamykaniu z kluczyka migają mi kierunkowskazy - czy to oznaka że jednak jest coś tam zamontowane? Zrobiłem mały test położyłem telefon na desce i zadzwoniłem by spadł i spadł i nic sie nie stało, u was też migaja kierunki ? jedyna dioda jaka mi miga to w radiu kenwood pod panelem. Co o tym sądzicie ?

Pozdrawiam :kox:

Opublikowano

A pod maską nie ma żadnej syreny? To, że migają kierunki nie oznacza, że jest alarm. Być może sprzedawca wprowadził Cię w błąd :przebiegly:

Opublikowano

hmmm wsiadź do auta , zamknij je z pilota odczekaj chwile i się zacznij ruszać , jesli masz alarm to zacznie wyć :gwizdanie:

Jak miałem B5 to tez mrygaly kierunki po zamknieciu ale to dawał sygnal dokładany centralny :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

spoko tak zrobie niebawem jak zrobie fotki to pochwale się mym nabytkiem ;-)

Opublikowano

Od samego ruszania może się nic nie wydarzyć.

Zostaw otwarte okna. Zamknij samochód. Odczekaj 30 sek do 1 minuty i otwórz wewnętrzną klamką -> powinien wyć.

Na środkowych słupkach u góry powinieneś mieć czujki (takie kratki w rogach) - u mnie wyją po uderzeniu w ten słupek.

I chyba też po mocnym uderzeniu z zewnątrz - tutaj nie jestem pewien, bo testowałem to dawno dawno temu.

Opublikowano
  • Autor

to co to za alarm co włącza się dopiero jak sie mocno przywali w słupek ? :cool1:

Opublikowano

Może taki, który nie reaguje na byle lekkie puknięcie.

Ale sorry. Właśnie sobie przypomniałem, że na ruchy w środku też reaguję, bo ze dwa razy zostawiłem lekko uchyloną szybę i wył.

Hmmm. Kiedyś jak go testowałem i siedziałem w środku, to nie wył :mysli:

W sumie ... u mnie jest i działa :decayed:

Opublikowano

A po zamknięciu coś ci mruga w samochodzie?

U mnie po zamknięciu miga przycisk od przeciwmgielnych, dodatkowo wyje klakson w tylnym nadkolu.

Opublikowano

moze byc kontrolka przy "cycku" na drzwiach,jesli jest alarm ,jest tez przycisk do deaktywacji czujnikow wewnetrznych-jest na slupku na dole ,po stronie kierowcy :wink4:[br]Dopisany: 15 Maj 2009, 19:35_________________________________________________

A pod maską nie ma żadnej syreny?

w B5 ori jest w lewym tylnym nadkolu

Zrobiłem mały test położyłem telefon na desce i zadzwoniłem by spadł i spadł i nic sie nie stało,

to ,czy taki test zadziala,zalezy od ustawienia czulosci sensorow standardowo nie sa takie czule,ale w B5 kiedys zostawilem szyber otwarty i wpadajacy lisc klonu- uruchomil alarm

zrob tak,jak pisze Cuber-albo zamknij auto z otwarta szyba i poczekaj jakies 30 sek,az sie alarm uzbroi (kontrolka zacznie migac rzadziej)

potem sprobuj otworzyc auto,wkladajac reke do srodka i ciagnac za klamke od wewnatrz auta,albo poruszaj kiera-jak jest-zawyje na pewno... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Otóż sprawdzałem, wsiadłem do auta zamknałem zamek kierunki mi mrugnęły poczekałem z minute i zaczalem nawet nawalać w te słupki i nic się nie stało, na słupku po stronie kierowcy nie mam zadnego przycisku a syreny pod maska tez nie widziałem, tak więc po cholere mruga gdy zamykam auto ? gdy otwieram to nie mruga i jeszcze ta dioda migająca w radio mnie zastanawia radio to kenwood krc-378R na necie nie mogłem nic znaleźć o tej migającej diodzie wogóle jej chyba na schemacie nie ma. Otwierając drzwi od środka tez nic nie wyło...

Opublikowano

wiec auto jest bez alarmu :wink4:

Opublikowano

a co do diody w radyjku to kenwoody kiedyś tak miały że migały ale po zdjęciu panela no i blaupunkty też tak miały :mysli:

Opublikowano
  • Autor

może by chociaż diodę straszaka zamontować jakąś większą migającą ? ma ktoś jakiś pomysł ? :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

może by chociaż diodę straszaka zamontować jakąś większą migającą ? ma ktoś jakiś pomysł ? :mysli: :mysli: :mysli:

zakładaj jakieś zabezpieczenie :cool1:, bo jak mniemam AC nie masz a to jest błąd :kwasny: