szalonyharry Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam Pacjent to a4 b7 1.9 bke , (problemów miał parę zwłaszcza z słabym dołem , zrobione ,sprawdzone wszystko i dalej jeździ jak jeździ XD ) turbo wsadzone od 2.0 tdi 140 chip zrobiony na 144km/335Nm, zastanawiam się nad wsadzeniem Pd od 2.0 8v te z oznaczeniem BJ . Z tego co znalazłem w necie to raczej powinno to jeździć , Bipy takie same . No i teraz najważniejsze pytanie czy wydajniejsze wtryski mogą poprawić dolny zakres obrotów i szybsze wstawanie turba(niby więcej paliwa to więcej spalin ) ? Drugie pytanie , jakie pompki ? czy szukać używek czy po regeneracji ? (cena przez poł ) Pewnie trzeba będzie od nowa stroic? Zastanawiam się też nad dodatkowym Intercoolerem , w gorące dni tak jak by mu więcej brakowało XD , i teraz czy fmic czy dołozyć prawy Ic co wychodzi korzystniej ? W wolnej chwili mogę dodać logi to je ocenicie czy wszystko jest ok , bo to troszkę denerwujace jak się jedzie zwłaszcza pod góre i auto się nie zbiera z dołu albo jak się odpusci gaz (cały )i obroty zlecą na dół to turbo ma problem z rozkręceniem(i jedynie redukcja na niższy bieg) . Ale jak się dobrze operuje gazem i nie pozwoli turbinie zejść z obrotów to pod górę na 5 z 1600 to czuje że wstaje i przyśpiesza (cały czas trzymasz letko gaz )
Rekomendowane odpowiedzi