grzesiek25lub Opublikowano Poniedziałek o 13:12 Opublikowano Poniedziałek o 13:12 Witam mam problem wczoraj zapaliła mi sie kontrolka pomarańczowa kierownica z wykrzyknikiem i wspomaganie zaczęło dziwnie działać da sie jechać ale... I najgorzej bo jestem poza Polską i moja prośba co mogę sam sprawdzic (naprawic) zbiorniczka nie ma z plynem od spomagania przynajmniej go nie widzę moje audi to A4 B8 2tdi avant z 2012 r.
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 13:36 Opublikowano Poniedziałek o 13:36 Diagnozowanie zaczynamy od podpięcia auta pod urządzenie diagnostyczne, wykonanie pełnego auto-scanu i wrzucenie go tutaj na forum. Nie masz zbiorniczka, bo w polifcie wspomaganie jest elektro-mechaniczne, a nie hydrauliczne. Sprawdź wszystkie bezpieczniki, szczególnie te przy terminalu zacisku 30 pod maska.
grzesiek25lub Opublikowano Poniedziałek o 15:24 Autor Opublikowano Poniedziałek o 15:24 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Diagnozowanie zaczynamy od podpięcia auta pod urządzenie diagnostyczne, wykonanie pełnego auto-scanu i wrzucenie go tutaj na forum. Nie masz zbiorniczka, bo w polifcie wspomaganie jest elektro-mechaniczne, a nie hydrauliczne. Sprawdź wszystkie bezpieczniki, szczególnie te przy terminalu zacisku 30 pod maska. A gdzie one sa ?
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Pod maską w podszybiu kierowcy, bezpiecznik albo SB 10 albo SB 15 (w zależności od silnika). Sprawdź także główny bezpiecznik płytkowy S206 (numer 3 na poniższym rysunku).
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 08:19 Autor Opublikowano Wtorek o 08:19 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Pod maską w podszybiu kierowcy, bezpiecznik albo SB 10 albo SB 15 (w zależności od silnika). Sprawdź także główny bezpiecznik płytkowy S206 (numer 3 na poniższym rysunku). Zobaczę teraz to juz zapaliła sie kontrolka kierownicy na czerwono i zblokowało cos
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 08:43 Opublikowano Wtorek o 08:43 Nie obejdzie się od podpięcia auta pod urządzenie diagnostyczne, wykonanie pełnego auto-scanu i wrzucenie go tutaj na forum.
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 09:05 Autor Opublikowano Wtorek o 09:05 21 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie obejdzie się od podpięcia auta pod urządzenie diagnostyczne, wykonanie pełnego auto-scanu i wrzucenie go tutaj na forum. Jeszcze zobaczę czy jest napięcie na akumulator bo może alternator padł?
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 09:10 Opublikowano Wtorek o 09:10 Sprawdź ale gdyby nie było ładowania, miałbyś komunikat. Możliwe też, że ładowanie jest na alternatorze ale poprzez skorodowane przewody, co jest dość częstą przypadłością w tym modelu, masz spadek napięcia i do sterowników dociera za niskie napięcie.
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 14:39 Autor Opublikowano Wtorek o 14:39 Sprawdziłem bezpieczniki płytkowe da dobre napięcie na akumulatorze tez ale nie wiem gdzie te pod maska sa
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 14:39 Autor Opublikowano Wtorek o 14:39 Teraz, grzesiek25lub napisał(a): Sprawdziłem bezpieczniki płytkowe da dobre napięcie na akumulatorze tez ale nie wiem gdzie te pod maska sa
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 14:44 Autor Opublikowano Wtorek o 14:44 3 minuty temu, grzesiek25lub napisał(a):
grzesiek25lub Opublikowano Wtorek o 15:37 Autor Opublikowano Wtorek o 15:37 14 minut temu, Muskel1 napisał(a): Pod zbiorniczniem. Tak sie domyślałem a powiedz mi jest prawdopodobne ze biezpiecznik jest spalony jak sie najpierw zapaliła kontrolka kierownicy pomarańczowa a później czerwona i padło wspomaganie czy raczej to juz pompa padła
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 16:12 Opublikowano Wtorek o 16:12 Tak jak wyżej już 2 x napisałem, bez pełnego auto-scanu możemy wróżyć co jest przyczyną.
Rekomendowane odpowiedzi