Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Otrzymałem dzisiaj rano w aplikacji MyAudi oraz MMI powiadomienie o poniższej akcji serwisowej. Czy może chodzić o update softu w module 75 (telematyka - ConBox) - czy ktoś z was ma więcej informacji? Podobno akcja jest świeża (z 1 sierpnia) i krajowe serwisy nie otrzymały jeszcze odpowiedniej instrukcji.
Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Rozwiązanie Akcja serwisowa dotyczy sterownika telematyki. Padają one jak muchy jest do tej pory (szacownie) ok. 30.000 pojazdów z padnientym sterownikiem. Audi podjęło kroki rozwiązania problemu. Sprawdzają przyczynę i ewentualnie wymiana sterownika. Na początek wgrają update. Jeżeli jednak okaże się, że sterownik jest uszkodzony to go wymienią. Edytowane 14 Sierpnia 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Autor Dzięki za info, umówili mnie już na początek września - przewidywany czas przyjęcia serwisowego to ok. 3,5 godziny.
Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Tutaj TPI do tej akcji. Jeżeli połączą się ze sterownikiem telematyki to tylko Update. Jeżeli brak połączęnia i jest zapisany błąd komunikacji, to wymiana sterownika. TPI2078743-Servicemaßnahme 90TS-ConBox.pdf
Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Autor Świetnie to się złożyło, bo planowałem już updateować software w ConBoxie na własną rękę - przede wszystkim z uwagi na to, że co co kilka miesięcy zupełnie rozłącza się z siecią (wykonywałem w takim przypadku reset poprzez wyciągnięcie bezpiecznika B nr 9).
Opublikowano 14 Sierpnia 20251 r Daj znać co wykonali. Dla innych pozostałych użytkowników, którzy chcą aprawdzić, czy ich auto objęte jest jakąś akcją serwisową, wystarczy poniżej wkleić VIN. https://www.audi.de/de/kundenservice/feldmassnahmen/
Opublikowano 16 Sierpnia 20251 r Audi przejmuje koszta. Chyba, że stwierdzą, że Ty przyczyniłeś się do zaistnienia usterki.
Opublikowano 18 Sierpnia 20251 r Czy wgrywając te soft i mając oprogramowanie 36XX będzie AA bezprzewodowo ?
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r Autor W dniu 18.08.2025 o 16:16, wikary napisał(a): Czy wgrywając te soft i mając oprogramowanie 36XX będzie AA bezprzewodowo ? Jest taka szansa, gdzieś na audiworld.com widziałem posta, że po jednej z amerykańskich akcji serwisowych dotyczących telematyki, na poliftowych A4 B9 pojawił sie bezprzewodowy AA.
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r 2 godziny temu, antioedipus napisał(a): Jest taka szansa, gdzieś na audiworld.com widziałem posta, że po jednej z amerykańskich akcji serwisowych dotyczących telematyki, na poliftowych A4 B9 pojawił sie bezprzewodowy AA. conbox 037x obsluguje AA wireless
Opublikowano 21 Sierpnia 20251 r Hej ja dziś dostałem odpowiedź od dilera że jeszcze nie mają wytycznych co do powyższej akcji serwisowej 😠
Opublikowano 24 Sierpnia 20251 r Czy mając zrobione różne dokładki (asystent martwego pola, updated MMI z bezprzewodowym AA, kamerę cofania + wizyta u Braci) - czy mogą mi coś zepsuć i lepiej tego nie ruszać czy spokojnie mogę z tym działać i się zgłaszać do nich? @Raf4our86 czekam na info co zrobili 😉
Opublikowano 4 Września 20251 r Czy komuś się udało umówić 🤔 mi niestety w ostatnim czasie dziwne historię się dzieją odkąd dostałem powiadomienia o tej akcji i zaczyna mnie to irytować , a audi milczy nadal nic nie wiedzą 😭
Opublikowano 4 Września 20251 r 4 minuty temu, dziki24 napisał(a): mi niestety w ostatnim czasie dziwne historię się dzieją odkąd dostałem powiadomienia Tzn? 4 minuty temu, dziki24 napisał(a): audi milczy nadal nic nie wiedzą Oni dodają kolejne fale pojazdów w różnych fazach akcji przywoławczej. Musisz niestety cierpliwie czekać, aż przyjdzie Twoja kolej. Edytowane 4 Września 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 4 Września 20251 r 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tzn? Oni dodają kolejne fale pojazdów w różnych fazach akcji przywoławczej. Musisz niestety cierpliwie czekać, aż przyjdzie Twoja kolej. Ja już mam powiadomienie od miesiąca i jeżdżę z irytującym wykrzyknikiem ale to nie problem żaden , ale od tego momentu dwa razy miałem błąd SOS i problemy z łącznością telefonu wcześniej nic takiego nie było, normalnie bym uwierzył że grzebią online , no taki dziwny przypadek i zbieg okoliczność mnie spotkal
Opublikowano 5 Września 20251 r Autor Ja mam potwierdzoną wizytę na jutro w jednym z trójmiejskich serwisów, zobaczymy. Moja A4 została wyprodukowana w styczniu 2020 r. - być może ma to wpływ na kolejność wizyt. U mnie jedyny irytujący objaw to na razie całkowite rozłączanie się samochodu z internetem co 2-3 miesiące, naprawiane przeze mnie poprzez ręczne wyciągniecie na kilka minut bezpiecznika nr 9, rząd B.