Ervinnnn94 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Cześć wszystkim, czy ktoś z was tutaj podejmował się wymiany tarczek w planetarce, skrzynia multitronic 0AW 3gen, objaw zwłoka przy ruszaniu na wzniesieniu, czy jest to trudny proces jak ktoś coś takiego robił na własną rękę to prośba o wskazówki jaki sprzęt będzie potrzebny, mam plan samemu to zrobić ponieważ jak słyszę ala majstrów którzy od razu nastawiają mnie na wymianę na inną skrzynie albo koszty rzędu 17tyś bo to trzeba od razu generalny remont skrzyni robić to brak mi słów po ruszeniu brak jakichkolwiek oznak zużycia skrzyni płynna jazda bez szarpnięć, na prostym też jest ok bez szarpnięcia dopiero problem pojawia się przy ruszeniu na wzniesieniu i gwałtownym ruszeniu ewidentnie nie zazębia biegu tak jak trzeba, początki luzów na tarczkach w planetarce. ostatnio wymieniony olej i w nim brak opiłków nie ma nic niepokojącego, dlatego chciałbym zrobić to od razu i cieszyć się kolejnymi kilometrami bo jazda multi 3gen jest naprawdę godna polecenia. Audi ma przebieg 306tyś i od wymiany do wymiany oleju w silniku (ok 8/10tyśkm) zero dolewki
P.Wiśnia Opublikowano 27 minut temu Opublikowano 27 minut temu A sprawdź czy jak ruszasz tyłem pod górkę to problem też występuje.
Rekomendowane odpowiedzi