Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdzeń z K04-064 do turbosprężarki w Audi A4 B6 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy to dobry pomysł zrobić hybrydę z 1.8t BFB i wstawić rdzeń z turbo k04-064?

Opublikowano

W jaką moc celujesz?

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, george napisał(a):

W jaką moc celujesz?

Około 250-260km intercooler,downpipe,wtryski mam z bex ale zmienie na bam,wstawię tipa sztywnego.Aktualnie mam 200km 308nm.I i interesuje mnie jeszcze zmiana pompy paliwa na 2.0tfsi czy pasuje p&p?

Edytowane przez Kacper000

Opublikowano
4 godziny temu, Kacper000 napisał(a):

Około 250-260km intercooler,downpipe,wtryski mam z bex ale zmienie na bam,wstawię tipa sztywnego.Aktualnie mam 200km 308nm.I i interesuje mnie jeszcze zmiana pompy paliwa na 2.0tfsi czy pasuje p&p?

Przy sprawnej pompie paliwa zrobi spokojnie te 250-260 KM. Co do turba, to 250-260 KM to taka granica opłacalności hybrydy K03, powyżej tego przedziału oryginalne K04-064. Wtryski na pewno do zmiany na 440 cc z Volvo 2,5 T.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.09.2025 o 18:12, george napisał(a):

Przy sprawnej pompie paliwa zrobi spokojnie te 250-260 KM. Co do turba, to 250-260 KM to taka granica opłacalności hybrydy K03, powyżej tego przedziału oryginalne K04-064. Wtryski na pewno do zmiany na 440 cc z Volvo 2,5 T.

A jak wstawię do k03 rdzeń z k04-064?

W dniu 8.09.2025 o 14:50, Kacper000 napisał(a):

Montaż k04-064 troszkę jest drogi bo jeszcze części adapter żeby ją dać do głowicy,węże i robią się kwoty 😕 i chyba nawet inny dp niż do k03

W dniu 8.09.2025 o 14:51, Kacper000 napisał(a):

Montaż k04-064 troszkę jest drogi bo jeszcze części adapter żeby ją dać do głowicy,węże i robią się kwoty 😕 i chyba nawet inny dp niż do k03

A oscyluje tak 250-260km żeby nie kuc silnika 

W dniu 8.09.2025 o 14:51, Kacper000 napisał(a):

A co do tych wtrysków z Volvo pasują p&p?

Opublikowano

Zaznacz fragment i cytuj, niepotrzebnie rozwlekają temat nowe posty.

3 godziny temu, Kacper000 napisał(a):

Zostawiłbym to osobie, która zajmuje się przeróbką turbiny tj. dobór rdzenia. K04-064 jest większą turbosprężarką i dostosowaną do innej budowy.

To prawda, jest niestety dużo przeróbek.

Ważniejszy jest moment obrotowy i to jak tuner go poprowadzi.

A co do tych wtrysków z Volvo pasują p&p?

Tak. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.09.2025 o 18:13, george napisał(a):

Zaznacz fragment i cytuj, niepotrzebnie rozwlekają temat nowe posty.

Zostawiłbym to osobie, która zajmuje się przeróbką turbiny tj. dobór rdzenia. K04-064 jest większą turbosprężarką i dostosowaną do innej budowy.

To prawda, jest niestety dużo przeróbek.

Ważniejszy jest moment obrotowy i to jak tuner go poprowadzi.

Tak. 

Dzięki bardzo za pomoc a co do turbo jest na stronie hybryda turbo expert z potencjałem do 310km :D

W dniu 8.09.2025 o 23:36, Kacper000 napisał(a):

Dzięki bardzo za pomoc a co do turbo jest na stronie hybryda turbo expert z potencjałem do 310km :D

Jestem ciekawy czy lepiej wtedy wstaje bardziej od dolu przy hybrydzie 

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper000 napisał(a):

310 KM na K03 można wsadzić sobie między bajki. ;) 300 KM w dosłownie pojedynczych przypadkach i to na jeden przejazd, bo zrobi się cieplej i moc dół. Na K03 270-280 KM to maksimum, a realnie 26x KM. Pamiętajmy, że silniki są w różnej kondycji, więc mogą być różne wyniki.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, george napisał(a):

310 KM na K03 można wsadzić sobie między bajki. ;) 300 KM w dosłownie pojedynczych przypadkach i to na jeden przejazd, bo zrobi się cieplej i moc dół. Na K03 270-280 KM to maksimum, a realnie 26x KM. Pamiętajmy, że silniki są w różnej kondycji, więc mogą być różne wyniki.

To co zrobić z turbo jakie wsadzić ? 

Opublikowano

Do 260 KM wystarczy dobra hybryda. Wtedy wstaje dobrze i górę też trzyma jako tako :P żywotność w zależności jak się trafi. U mnie po 50tys przebiegu były już  luzy na wirniku ale jeszcze dawała radę.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, przem8 napisał(a):

Do 260 KM wystarczy dobra hybryda. Wtedy wstaje dobrze i górę też trzyma jako tako :P żywotność w zależności jak się trafi. U mnie po 50tys przebiegu były już  luzy na wirniku ale jeszcze dawała radę.

Bo i tak będę zmuszony zmienic turbo i tak a jak będę miał okazję to szkoda jej nie wykorzystać i nie wstawić hybrydy 😸 zostanie montaż tych wtrysków z Volvo i pompy paliwa z 2.0 tfsi no i przelocik 

Opublikowano

Nie ma tanio i dobrze, to ze wsadzisz środek z k04 do k03 nie uczyni z niej k04... hybryda z k03 jest dobra bo tania, 260 km  to bardzo dobry wynik na hybrydzie, choć liczyłbym na takie 250+ realne. K04-064 robisz 300+ ale bez zakucia silnika długo raczej ten motor nie wytrzyma.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Łukasz13 napisał(a):

Nie ma tanio i dobrze, to ze wsadzisz środek z k04 do k03 nie uczyni z niej k04... hybryda z k03 jest dobra bo tania, 260 km  to bardzo dobry wynik na hybrydzie, choć liczyłbym na takie 250+ realne. K04-064 robisz 300+ ale bez zakucia silnika długo raczej ten motor nie wytrzyma.

A właśnie chodzi mi o to żeby silnik nie ucierpiał bo żyletka 11.5 bara każdy cylinder i 273k nalotu wstawię hybrydę i będzie śmigac:D