dywanek1994095 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Witam tak jak w tytule pojawił mi się taki błąd „00283 ABS wheel speed sensor front left g47”. Na desce wyrzuciło jednocześnie kontrolkę abs, kontroli trakcji i hamulca ręcznego. Czujnik abs został wymieniony, czyta wszystkie cztery koła, błąd usunięty a nadal wyrzuca. Dodam jeszcze że próbując zgasić auto muszę dwa razy nacisnąć kluczyk, nie da się na raz jak to było do tej pory. Ma ktoś pomysł co jest grane?
Langista Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu W jaki sposób i czym ten błąd był usuwany? Jakiej firmy czujnik?
dywanek1994095 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu Mechanik mi wymieniał więc nie wiem jakiej firmy. Usuwany był programem Delphi mechanika. Ja mam vcds i tym programem ten błąd na samym początku zdiagnozowałem. Ma to jakieś znaczenie jakim programem jest kasowany błąd?
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Na 100% jakieś badziewie zamiennik. Czujniki zakłada się oryginalne zakupione w ASO.
dywanek1994095 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Podejrzewałem że przyczyna może być inna, czytałem inne tematy że często też piasta jest winowajcą ale to wtedy by chyba nie zczytywal prędkości
Langista Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zrób pełny Autosan jak masz vcds, możliwe że Delphi usunął błąd tylko w sterowniku ABS a został w liczniku czy silniku, stąd dalej widoczny komunikat. Co do gaszenia, może przycisk się wyrabia powoli? Próbowałeś zgasić dłużej trzymając przycisk?
dywanek1994095 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ok zrobię wieczorem jak będę w domu. Co do gaszenia auta to problem się pojawił jednocześnie z tymi błędami które opisywałem wcześniej więc uznałem że może to być ze sobą związane
Rekomendowane odpowiedzi