alienstarmc Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Witam! a oto i kolejny problem z moja bryczką .Mianowicie pojawił sie olej w przepustnicy i dalej za nią w takim wężu który gdzieś tam idzie chyba do filtra powietrza . Co jest o co chodzi? podobno jakieś przedmuchy albo turbo albo uszczelki a może ciśnienie albo kończy sie silnik ehh sam nie wiem a na forum jednoznacznej odpowiedzi nie ma ... Pozdrawiam
adrianus Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 przykro mi to stwierdzac kolego, ale to wina turbiny, tydzien temu u mnie wystapilo to samo i teraz jestem wlasnie na etapie oczekiwania,az turbina wroci z regeneracji:/ u mnie powodem pchania oleju do dolotu byl zatkany zawor upustowy oleju w turbinie
alienstarmc Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Opublikowano 15 Maja 2009 Mała poprawka .Tego oleju było parę kropli , a nie zauważyłem żeby oleju ubywało a i jeszcze zauważyłem ze mam pękniętą odmę także przy okazji wymiany zrobię logi i zobaczymy jak z ciśnieniem oleju na cylindrach..
Nosb Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Panowie smiem twierdzic ze w kazdym aucie z turbo jest olej w dolocie i jest to normalne Wytlumaczcie mi np silnik forda ten TDCI : 25 tys przebiegu (autentyczny) i olej w dolocie Kazde turbo zawsze pusci troche oleju w dolot
CoLo Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Panowie smiem twierdzic ze w kazdym aucie z turbo jest olej w dolocie i jest to normalne Wytlumaczcie mi np silnik forda ten TDCI : 25 tys przebiegu (autentyczny) i olej w dolocie Kazde turbo zawsze pusci troche oleju w dolot Hmmm może i tak tylko jak był używany ten TDCI ?
Nosb Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 CoLo zdejmij rure przed FMIC i zobacz czy nie masz oleju Test mozesz poprawic u innych kolegow z turbo
CoLo Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 FMICa jeszcze nie ma Patrzyłem na rureczki i niby coś tam było (kropelka może dwie )tylko Ja nowego auta nie mam
arek87 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Ja jak zdejmuje wąż z ic to z wiadrem podchodze a oleju nie ubywa i się nie martwię bo to normalne.Po prostu przy wymianie oleju spuszczam tez z ic W moim przypadku turbo ma 160k przebiegu... Natomiast kiedys miałem możliwość zdjęcia węża przy ic z silnika crdi(hyundai, turbo vtg) z przebiegiem 7000 km. chlustnęło nieźle prosto w rękaw
Rekomendowane odpowiedzi