Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica przełożeń skrzyń biegów GUR i HYL w Audi S4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakladam nowy temat ze względu na to iż w zawartych informacjach nie znalazłem opisów przełożeń dla skrzyni GUR oraz HYL. Przełożyłem w swojej s4 skrzynię na HYL (nie wystartowała bez przekładki elektroniki z GUR). Problem dotyczy najprawdopodobniej przełożenia względem dyfra. Niestety nie wiem jaki mam dyfer, ponieważ naklejka w bagażniku wyblakła. Bardzo proszę o ewentualne przedstawienie różnic przełożeń. Auto zachowuje się dziwnie na piątym biegu oraz przy hamowaniu i redukcji z 3 na 2 bieg.

IMG_1106.jpeg

Rozwiązane przez Lorinser

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
22 minuty temu, Lorinser napisał(a):

Witam

Zakladam nowy temat ze względu na to iż w zawartych informacjach nie znalazłem opisów przełożeń dla skrzyni GUR oraz HYL. Przełożyłem w swojej s4 skrzynię na HYL (nie wystartowała bez przekładki elektroniki z GUR). Problem dotyczy najprawdopodobniej przełożenia względem dyfra. Niestety nie wiem jaki mam dyfer, ponieważ naklejka w bagażniku wyblakła. Bardzo proszę o ewentualne przedstawienie różnic przełożeń. Auto zachowuje się dziwnie na piątym biegu oraz przy hamowaniu i redukcji z 3 na 2 bieg.

IMG_1106.jpeg

morda weź vin i tu chłopaki rozkodują ci auto od a do z w zakładce vin a co do jazdy na dyfrze innym z innej skrzyni to jak ci czuć ze jest inaczej to nie jeździj bo rozwalisz dyfer lub skrzynie synchronizatory i inne badziewia ci padną i tyle będziesz mial po nowej skrzyni 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, B618t napisał(a):

morda weź vin i tu chłopaki rozkodują ci auto od a do z w zakładce vin a co do jazdy na dyfrze innym z innej skrzyni to jak ci czuć ze jest inaczej to nie jeździj bo rozwalisz dyfer lub skrzynie synchronizatory i inne badziewia ci padną i tyle będziesz mial po nowej skrzyni 

Mordziula, dzięki za troskę, zrobiłem już tak 12000km i to szarpanie przy hamowaniu najbardziej mi doskwiera. Mogę wrzucić vin ale po co? 

u mnie była GUR i pytanie jakie ma finał Ratio względem HYL ;)

Dziś podłączyłem kompa i był zapisany w skrzyni sporadyczny błąd 18265. To sygnał obciążenia który może być kluczowy dla redukowania. Niemniej jednak chciałbym mieć pewność że są odpowiednie przełożenia bo czuję że coś tu nie gra.

Opublikowano
35 minut temu, Lorinser napisał(a):

Mordziula, dzięki za troskę, zrobiłem już tak 12000km i to szarpanie przy hamowaniu najbardziej mi doskwiera. Mogę wrzucić vin ale po co? 

u mnie była GUR i pytanie jakie ma finał Ratio względem HYL ;)

znalazłem tylko schemat 3 skrzyń ale nie wiem która jakie ma ale żadna nie ma takich samych przełożeń dyfra 3 539 do 1 i 4 111 do 1 i 3 889 do 1 ale to takie info nie pewne poczekaj na kogoś kto ogarnie temat lepiej 

1 manual i 2 skrzyń auto 

znalazłem informacje gdzie podają ze GUR i HYL ma kod dyfra GDF i przełożenia 3 539 do 1

Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie za bardzo szybką reakcje. Nagram wam filmik jak to się odbywa bo też nie zawsze to występuje.

auto po trasie nie zatankowane także odrazu wyprzedzam heheszki.

Opublikowano

daj VIN

Opublikowano
  • Autor

Witam serdecznie. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem oraz sugestie pomocy w rozwiązaniu. Temat uważam za zamknięty. Problemem u mnie była nie wykonana adaptacja sprzęgła hydrokinetycznego. Chciałbym zaznaczyć, że nie każdy interfejs diagnostyczny poradzi sobie z wykonaniem tej funkcji. Auto jeździ jak nowe. Pozdrawiam 

Edytowane przez Lorinser

Opublikowano

Nawet się przepisać nie chce...:facepalm:

Nie sobie @Dev sam wklepie na klawiaturze...

Opublikowano

jestes pewien że to HYL ?

nie moge jej znalesc....

Opublikowano
  • Autor

Jutro wjadę na podnośnik i potwierdzę. Też miałem problem z oszukaniem tego. Dawcą była b7 angol też cabrio 

Opublikowano

jaki rocznik ?

Opublikowano
  • Autor

Rocznik dawcy domyślam się, nie wiem 2007-2009 

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

100% skrzynia HYL, jeśli próbowaliście wspomagać się informacjami z GPT to uwierzcie, wykłada się na tym i jeszcze wprowadza w błąd. Nie mam dostępu w tej chwili do Etki ( ta online nie podaje kodów skrzyni tylko numery części)