Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 2.0 TDI - czy jest sens zakupu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu auta i wybór padł na A4 B9. Jednak mam pewne wątpliwości.

Budżet to jakieś 60/65 tys., interesuje mnie wersja kombi, 2.0 TDI 190KM, automat, najlepiej w jakimś rozsądnym przebiegu - do 170/190 tys. Czy w ogóle jest sens szukać takiego auta w tym budżecie? Czy może lepiej byłoby się skupić na czymś innym, np. A6 C7?

Edytowane przez Michall5

Opublikowano

Niestety wszystkie elementy twojej układanki nie pasują do siebie, niski przebieg = wyższa cena. O C7 w rozsądnym stanie technicznym, z tym przebiegiem w tej cenie zapomnij. Już prędzej znajdziesz B9 w tym budżecie ale jakiegoś dobrego wyposażenia to nie oczekuj.

Opublikowano

Za niski budżet.

Opublikowano

Może B8 z końcówki produkcji? Wygląda jeszcze całkiem w cyc. Laik nie odróżni od B9 😁 Będzie spoko wyposażenie i stan. W przebieg może też się wstrzelisz. I jeszcze może na jakąś flaszkę zostanie grosików 😉

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi :) W takim razie, ile warto dołożyć żeby był sens poszukiwań w tych wymaganiach, a do tego wyposażenie było już w miarę sensowne? Od jakiej kwoty można realnie startować?

Opublikowano

37 minut temu, Michall5 napisał(a):

Dzięki za podpowiedzi :) W takim razie, ile warto dołożyć żeby był sens poszukiwań w tych wymaganiach, a do tego wyposażenie było już w miarę sensowne? Od jakiej kwoty można realnie startować?

10-15 tys zwiększ budżet to coś znajdziesz, jak chcesz tanio to pozostaje 2.0 TFSI z USA

Opublikowano
  • Autor

Padła decyzja o zwiększeniu budżetu i zacząłem się trochę rozglądać. Mam na oku dwa przykładowe auta, czy możecie podpowiedzieć jak je widzicie na podstawie tego co w ogłoszeniu? 

Prośba o krótką ocenę :)

Opublikowano

Drugi odpada.

Mała nawigacja (nie ma już do niej aktualnych map), klima jednostrefowa...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć,

Trochę mi się ten zakup przedłuża, nie pozbyłem się jeszcze jednego z aktualnych aut. Natomiast obserwuję rynek i wpadło mi w ręce takie ogłoszenie bardzo blisko ode mnie: 

Mam prośbę o ocenę, czy jest sens brać to auto realnie pod uwagę? Z tego co kojarzę, to nie sprzedało się od ponad miesiąca, ale cena już spadła o jakieś 5 tys względem tego, co widziałem jeszcze chwilę temu.

Opublikowano

Po dużym serwisie, a klucz od serwisu się świeci:whistling:

Albo nie skasowali programowo, albo nie zrobili.

Poza tym wyposażenie jakieś tam jest, ale szału nie ma. Zależy co Ci jest ważne.

Opublikowano
  • Autor

Tak, ten serwis mam na uwadze. Z wyposażenia na pewno chcę tempomat ACC, Apple Car i Android Auto (tutaj w opisie nie ma, pytanie czy przez nieuwagę czy po prostu nie ma). Trudno powiedzieć czego mi brakuje na pierwszy rzut oka, może też być tak, że brakuje czegoś, a ja dopiero do tego dojdę jak przeczytam :) 

Prośba jeszcze o ocenę tego:

Opublikowano

Na podstawie tych zdjęć nie da się sprawdzić czy ma AA/CP. Trzeba rozkodować VIN.

Ten biały ma już nieco lepsze wyposażenie. Jedyne co mi w opisie nie pasuje, to fakt, że najprawdopodobniej zewnètrzne lusterka nie są fotochromatyczne, ale to ciężko zweryfikować na tych fotkach.

Szkoda także, że oświetlenie Ambiente jest tylko QQ1 (białe), a nie QQ2 (kolorowe). 

Opublikowano
  • Autor

Ale generalnie warty uwagi czy wyposażenie i cała reszta nie mają się adekwatnie do ceny? Nie chciałbym też czegoś z przebiegiem 200k+, to 177k białego to raczej taka już górna granica. Na plus, że jest zdecydowanie młodszy rocznikowo.

Opublikowano

Każdy ma inne wymagania, więc czy jest warty uwagi musisz sobie sam odpowiedzieć. Jak dla mnie nie jest, bo brakuje (jak dla mnie) QQ2, HUD, ACC, B&O i kilku innych rzeczy. 

Cena lekko zawyżona moim zdaniem na przebieg i wyposażenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć,

Odkopię trochę temat. Śledzę rynek od ostatnich 2-3 miesięcy i nic ciekawego się nie pojawiło. Dzisiaj wpadła mi w oko taka A4: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-ID6HOUZc.html?reason=olx&_gl=1*14rou6f*_gcl_au*MTAzNTQ2MjIxMC4xNzY2NDA5MzI0*_ga*MTAxNjYwNDE1OS4xNzY2NDA5MzI0*_ga_1MNBX75RRH*czE3NzEzNTg0MjckbzEwJGcwJHQxNzcxMzU4NDI3JGo2MCRsMCRoMA..?reason=olx&_gl=1*14rou6f*_gcl_au*MTAzNTQ2MjIxMC4xNzY2NDA5MzI0*_ga*MTAxNjYwNDE1OS4xNzY2NDA5MzI0*_ga_1MNBX75RRH*czE3NzEzNTg0MjckbzEwJGcwJHQxNzcxMzU4NDI3JGo2MCRsMCRoMA..&utm_medium=ad_share&utm_content=b

Jak to widzicie? Jest sens oględzin po tym co widać? W opisie jest zwykły tempomat, nie ACC. Nie wiem czy to kwestia opisu i zaznaczenia czy stanu faktycznego.

Opublikowano

Golas. Podstawowe lampy led, klima jednostrefowa, fotele kwasny

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Jedyne, co ma z "opcji" to quattro, VC, tempomat i ogrzewanie foteli. Moim zdaniem zwykły tempomat i ogrzewanie przednich foteli w tych samochodach to całkowita podstawa. Spora cena w ogóle, 90k za golasa 150k przebiegu z 2020 r. Usprawiedliwić to może tylko kompleksowy, spory i sensowny serwis robiony ostatnio, ale wtedy nie sądzę żeby ktoś chciał go sprzedawać.

Opublikowano

Tak, nic tak nie zabija zewnętrznego odbioru poliftowej B9 jak te podstawowe ledy. Niemniej ten silnik w ówczesnej 40 TDI (DETA) to bardzo rozsądny wybór do A4 - 400 Nm robi robotę w trasie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za opinię. Fakt, spora cena i można byłoby się spodziewać dużo więcej niż to co posiada... Generalnie ciężki rynek w tych pieniądzach. Szukam czegoś co ma ACC, VC i najlepiej w Quattro z przyzwoitym przebiegiem.

Jest też coś takiego, chociaż niestety już bez VC. No i tu też wydaje mi się mimo wszystko, że cena do wyposażenia jest przesadzona, do tego ta wersja 190KM, a nie już poliftowe 204KM. Druga sprawa, nie wiem czy jest sens pchać się już w auto z przebiegiem 170k w tej kasie.

otomoto.pl
No image preview

Używany Audi A4 Avant 2020 - 84 999 PLN, 169 500 km - Oto...

Interesuje Cię Audi A4 Avant? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.
Opublikowano

Spory przebieg jednak. Ja kupowałem z 52 000 km i jeszcze na gwarancji, ale też niestety cena to odzwierciedlała. Podobno "starszy" silnik DETA (190 KM) ogólnie nie bierze oleju - w moim faktycznie nie ubywa. 204 km to już wersja z mild hybrid i ten nie mam pojęcia jak się sprawuje.